Laatst bijgewerkt: 30 oktober 2024

Met de Hebban App heb je toegang tot alle boeken en honderdduizenden recensies en waarderingen van lezers. Met de Hebban App ontdek jij heel snel je volgende favoriete boek, maar met de app kun je nog veel meer dan dat! Organiseer de boeken die je hebt gelezen en nog wilt lezen, maak zelf boekenplanken aan met jouw favoriete thema’s of onderwerpen, doe mee aan de Hebban Reading Challenge om meer én leuker te lezen, daag vrienden en bekenden uit met jouw eigen leeschallenge of stel een persoonlijk leesdoel in, bijvoorbeeld 50 pagina’s per week. Laat je inspireren door de Hebban Rank, de populairste boeken op Hebban.nl, de barometer van lezend Nederland, of een van de andere lijsten samengesteld door de redactie. Zie in een oogopslag welke boeken er binnenkort aankomen en blijf op de hoogte van het laatste boekennieuws! Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven om niks te missen.

De huidige versie van de Hebban app is 5.0.6., build 224

Update #1 - 09 september 2024: deelnemersoverzicht challenge verbeterd
Update #2 - 13 september 2024
: In bezit-functionaliteit geplaatst
Update #2.5 - 20 september 2024: er zijn wat bugjes opgelost rond de In bezit-functionaliteit en het is nu mogelijk om bij het handmatig invoeren van een leessessie om de leestijd over te slaan en alleen de gelezen bladzijden te noteren.
Update #3 - 30 september 2024: de aanduiding voor eigengemaakte boekenplanken is nu zichtbaar op de boekpagina, de zoekresultaten zijn verruimd (ipv maximaal 20) en je kunt nu met de back-toets terug naar je zoekresultaten.
Update #3.5 - 3 oktober: een issue met onstabiele zichtbaarheid van eigengemaakte boekenplanken is opgelost.
Update #3.6 - 30 oktober: De sync tussen app en site is verbeterd en er wordt meer informatie over boeken getoond (aantal bladzijden, vertaler, et cetera).

De volledig vernieuwde en verbeterde Hebban App - september 2024

In september 2024 is een volledig verbeterde en vernieuwde Hebban App gelanceerd. De nieuwe app heeft dezelfde functionaliteiten als de Hebban App altijd heeft gehad, zoals een boekenscanner, de mogelijkheid om je boeken te beheren, makkelijk informatie over boeken op te zoeken en onze nieuwsberichten. Nieuwe functionaliteiten in de Hebban App zijn:

  • Je kan zelf challenges aanmaken en vrienden, familie, collega's hiervoor uitnodigen
  • In deze challenges is er de mogelijkheid om met elkaar te chatten
  • Je kan tijdens het lezen een leestimer gebruiken
  • Je kan beknopt de bijzonderheden van je leessessie noteren
  • Je kan een gedetailleerd leesdoel voor jezelf instellen op basis van tijd, bladzijden of boeken per week, maand of jaar.

De nieuwe app is geschikt voor alle gangbare iOS en Android smartphones en kan mogelijk ook werken op tablets, al is hij daar niet specifiek voor gebouwd. Het is mogelijk dat op oudere toestellen of minder bekende merken de app minder goed functioneert.

Hebban.nl vs. Hebban App

Je kunt de site en de app door elkaar gebruiken met dezelfde inloggegevens waardoor je dus in hetzelfde profiel belandt en al je boeken en planken op beide plekken terugziet. Ook de Hebban Reading Challenge kun je wisselend op beide systemen aansturen. Er zijn echter wel onderdelen in elk systeem die niet terug te vinden zijn in het andere systeem.

Hebban.nl - Op de website kun je de volgende onderdelen vinden, die (op dit moment nog) niet in de app staan:

  • Redactionele artikelen en winacties
  • Leesclubs
  • Al lopende Hebban-challenges (vanaf augustus 2024 worden alle redactionele challenges anders dan de Hebban Reading Challenge, ook wel ‘jaarchallenge’ alleen nog maar gestart in de Hebban App)
  • De afgelopen jaarchallenges (2016 tot en met 2023)
  • Lezersprofielen en andere lezers volgen en hun boekenplanken zien
  • Lezersblogs, topics, spots en reacties op boekpagina's
  • Een missend boek aan de database toevoegen kan alleen via de site

Hebban App - In de Hebban App kun je de volgende onderdelen vinden, die niet op de site staan:

  • De challengefunctionaliteit (zelf challenges aanmaken)
  • Leestimer
  • Leessessies
  • Leesstatistieken per week, maand, jaar
  • Challenge-chat

Registreren

Als je nog geen Hebban-account hebt, kun je er meteen een aanmaken in de app. Dan kan door te klikken op de opties ‘Inloggen met Google’ en ‘Inloggen met Apple’ of door de registratieflow te doorlopen. De app zal je enkele vragen stellen, zoals de gewenste gebruikersnaam en je mailadres. Bij de Google en Apple-opties worden de gegevens van die accounts gebruikt.

Als je een account aanmaakt in de Hebban App, wordt er automatisch een profiel aangemaakt op Hebban.nl met de hoogste privacygraad ('profiel is voor niemand zichtbaar'). Andere lezers kunnen op Hebban niet je planken bekijken. Wil je wel graag een zichtbaar profiel op Hebban.nl, dan kun je dit wijzigen in de profielinstellingen.

Inloggen

Heb je al een actief account op Hebban of ooit een account aangemaakt op Hebban.nl of in de oude app, dan zijn die inloggegevens ook in de nieuwe Hebban App gewoon geldig. Als je voor het eerst de nieuwe Hebban App gebruikt met een bestaand account, word je door een korte flow geleid om je profiel ook voor de app in te stellen. Let op: de app toont enkele seconden een inlogscherm bij elke gebruik. Hij synchroniseert op dat moment met de website.

  • Gebruikersnaam en wachtwoord
    Inloggen in de app doe je met je gebruikersnaam en je wachtwoord.
  • Google
    Inloggen via Google kan als je bestaande account op hetzelfde mailadres staat als je Google-account. Let op: staat je huidige Hebban-account op een ander mailadres, dan wordt er een nieuw account aangemaakt als je de ‘Inloggen met Google'-button gebruikt.
  • Apple
    Inloggen via Apple kan als je bestaande account op hetzelfde mailadres staat als je Apple-account. Let op: staat je huidige Hebban-account op een ander mailadres, dan wordt er een nieuw account aangemaakt als je de ‘Inloggen met Apple-button gebruikt.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Heb je een account, maar weet je je wachtwoord niet meer of krijg je een melding over ongeldige inloggegevens, dan kun je gebruikmaken van de optie ‘wachtwoord vergeten’. Let op: vul je mailadres en wachtwoord altijd in zonder spaties voor of na. Deze spaties zie je niet, maar ze storen je inloggegevens wel.

Mijn mailadres wordt niet herkend, maar ik weet zeker dat het klopt.

Kijk of er een spatie voor of na je mailadres staat en probeer het opnieuw.

Al mijn gegevens zijn verdwenen

Als je inlogt en je ziet niet de planken en boeken die je normaal in je account ziet, dan zit je in een verkeerd account en ben je niet met het juiste mailadres ingelogd. Log uit en log opnieuw in met het juiste mailadres om in het juiste account te belanden.

Boeken zoeken - de zoekbalk en de scanner

In de Hebban App kun je boeken opzoeken via de zoekfunctie (te vinden via het ‘vergrootglas'-icoon boven in het appscherm). Je kunt zoeken op titel, auteursnaam en isbn. Hier ontdek je ook in de rechterbovenhoek de barcodescanner. Bij het eerste gebruik van de scanner in de Hebban App zal je gevraagd worden om de app toestemming te geven de camera van je apparaat te gebruiken.

Mijn scanner werkt niet

Controleer in je apparaatinstellingen onder app-toestemmingen of de Hebban App toestemming heeft om gebruik te maken van de camera van je apparaat. Zo niet, dan is de app ‘blind' en kan de app geen barcodes zien om te scannen.

Mijn boek wordt niet gevonden.

Probeer het voor de zekerheid ook even via de zoekbalk, door titel en auteur in te tikken. Vind je het boek dan ook niet, dan staat het niet in de Hebban database. Als een boek mist in de database, kan je het toevoegen via www.hebban.nl/toevoegen

Kan ik ook een boek toevoegen via de scanner?

Nee, scannen stuurt alleen de zoekfunctie aan.

Ik lees een epub en die kan ik niet scannen, wat nu?

Zoek je boek op via de zoekbalk door titel en auteur in te tikken.

Boekenplanken

Met het boekjesicoon linksonder in de app beland je op Mijn boeken. Hier vind je al je boekenplanken: de reguliere leesplanken van Hebban, je actieve challenges-planken en je eigengemaakte boekenplanken. Je kunt doorklikken naar de redactionele lijsten van Hebban, themalijsten en genrelijsten. Als je inlogt op Hebban.nl vind je ook daar je eigengemaakte planken weer.

Hoe maak ik een eigen plank aan?

Helemaal onder in Mijn boeken vind je een button om een 'Nieuwe boekenplank' aan te maken.

Hoe bewerk ik een plank?

Open de gewenste plank door op de planktitel te klikken. Klik op de drie puntjes rechtsbovenin en kies voor ‘Bewerken'. Wil je de planktitel of privacyinstelling wijzigen, dan log je even in op Hebban.nl.

Hoe verwijder ik een hele plank?

Open de gewenste plank door op de planktitel te klikken. Klik op de drie puntjes rechtsbovenin en kies voor ‘Boekenplank verwijderen'. Let op: dit kan niet ongedaan worden gemaakt!

Hoe zet ik een boek op een plank?

Als je in de geopende plank bent, kies je voor het plusteken om een boek op te zoeken om op deze plank te zetten. Sta je op een boekpagina, dan kun je onder de cover kiezen op welke plank(en) je dat boek wilt plaatsen.

Hoe verwijder ik een boek van mijn plank?

Als je in de geopende plank bent, kies je voor de drie puntjes in de rechterbovenhoek en vervolgens voor ‘Bewerken’. Klik achter elk boek dat je wilt verwijderen op het prullenbakje. Sta je op een boekpagina, dan kun je onder de cover kiezen welke plank(en) je uit wilt zetten voor dit boek.

Mijn boekenplanken synchroniseren niet correct

Als je wijzigingen hebt toegebracht aan je planken via de website, sluit en heropen de app dan even. Dan is er correct gesynchroniseerd. Breng je wijzigingen aan via de app, dan zijn die wel direct zichtbaar op de website. Deze vertraagde synchronisatie wordt in de nabije toekomst verholpen.

Kunnen anderen mijn boekenplanken zien?

In de app kan niemand andermans lezersprofiel of boekenplanken zien. Elke boekenplank die via de app is aangemaakt, staat standaard op de privacy-instelling ‘voor jezelf'. Wil je een boekenplank op Hebban.nl graag inzichtelijk maken voor anderen, dan kun je het daar via de plankinstellingen op ‘voor iedereen’ zetten.

Kan ik de volgorde van planken wijzigen?

Nee, het is niet mogelijk om te schuiven met de volgorde van planken.

Waar is mijn In bezit-plank?

Sinds de update van 13 september 2024 is de In bezit-functionaliteit terug in de app, inclusief alle bestaande content.

Kan ik sorteren of filteren op een boekenplank

Op dit moment niet, maar we werken aan een update die dat wel weer mogelijk maakt.

Nieuws

In Nieuws vind je het laatste boekennieuws en door de redactie uitgelichte artikelen. Boeken die in een nieuwsbericht worden genoemd, vind je ook in een handig boekenlijstje onder het bericht. Deze boeken kun je eenvoudig toevoegen aan je eigen boekenplanken. Je vindt Nieuws onder het hamburgermenu of via het krantenicoontje rechtsonder. In de app kun je reageren op nieuwsberichten. Let op: updates over de app komen ook hier terecht!

Challenges

Klik op het challenge-icoon onder in de app om naar jouw challenges te gaan. Hier vind je jouw actieve (en afgelopen) challenges en de verschillende Hebban-challenges. Je klikt een challenge aan om de specificaties ervan in te kunnen zien, zoals de statistieken van die challenge, gelezen en geplande boeken en meer.

Kan ik alle challenges in de app zien?

Nee, je kunt alleen de Hebban-challenges zien, challenges waar jij aan meedoet, waar jij aan meegedaan hebt of challenges die jij zelf hebt opgestart. Je kunt dus niet zoeken in challenges van anderen.

Aan hoeveel challenges kan ik meedoen?

Er zit geen beperking op het aantal challenges waar je aan kunt deelnemen, dus je kan meedoen aan zo veel challenges als je leuk vindt.

Wat is de Hebban Reading Challenge?

De Hebban Reading Challenge is de grote jaarchallenge van Hebban. Hij loopt van 1 januari van een jaar tot en met 31 december. Je stelt zelf je jaardoel van te lezen boeken in. Je kan op elk moment van het jaar instappen.

Kan ik de challenges ook op de site zien?

De grote jaarchallenge, Hebban Reading Challenge, is de enige challenge die je zowel via de app als via de site kunt beheren. Alle andere challenges zitten alleen in de app.

Ik ben uitgenodigd voor een challenge, wat moet ik doen?

Klik op het challenge-icoon onder in de app, vervolgens op het roze icoon in de rechteronderhoek en kies voor ‘ik ben uitgenodigd'. Vul vervolgens hier de code van vijf letters in die in je uitnodiging staat. Je komt nu de challenge binnen en kunt aan de slag!

Ik heb een code voor een challenge, maar die is vol. Wat nu?

Er kunnen maximaal 50 lezers deelnemen aan een challenge (met uitzondering van de redactionele Hebban challenges) en zo te horen zit de challenge waarvoor jij een code hebt vol. Stoppen er lezers, dan is er opnieuw plek, dus je kunt de code later nog eens proberen of contact opnemen met de organisator van de challenge die je heeft uitgenodigd. Hij of zij kan je eventueel op de hoogte houden van een vrijgekomen plekje.

Ik kan de challenges waar ik al aan meedeed, zoals Boek van de Maand, de GV100 en Voorleeschallenge, niet vinden.

Enkele al langer bestaande thematische challenges lopen via Hebban.nl, maar die worden straks vervolgd in de app. Je kunt deze thematische challenges wel afmaken op de site. Ze lopen allemaal af op 31 december 2024 en eventuele nieuwe challenges rond die thema's worden in de app gestart.

Ik wil graag mijn Hebban Reading Challenge starten.

Klik op de Hebban Reading Challenge onder het Hebban-tabje en stel als jaardoel het aantal boeken dat je je voorneemt te gaan lezen in.

Kan ik mijn leesdoel voor de Hebban Reading Challenge wijzigen?

Jazeker! Klik op het instellingenwieltje boven in en wijzig het aantal boeken dat je wilt lezen.

Waarom kan ik niet chatten in de Hebban Reading Challenge?

In de Hebban Reading Challenge staat de chatbox uit. De redactie kan wel een bericht naar alle deelnemers sturen, alleen kun je daar niet op reageren.

Hoe vink ik een boek aan voor de Hebban Reading Challenge?

Geef aan dat je een boek gelezen hebt en vink je Hebban Reading Challenge-plank aan.

Kan ik een boek herlezen voor mijn huidige Hebban Reading Challenge?

Zeker, dat kan, maar je moet wel even dit handigheidje weten zodat je boek goed geregistreerd wordt. Haal het boek van Gelezen af (zet het bijvoorbeeld op Nu aan het lezen), zodat je het boek straks opnieuw op Gelezen kunt zetten met de juiste (nieuwe) leesdatum. Als jouw leesdatum in een eerder jaar blijft staan, zal je boek in de app niet meetellen voor de huidige jaarchallenge. En maak je geen zorgen, je trekt voorgaande jaarchallenges niet omlaag. Zodra je het boek voor de tweede keer op Gelezen zet, floept ook je oudere jaarchallenge terug op het juiste aantal gelezen boeken.

Ik wil stoppen met de Hebban Reading Challenge.

Onderin jouw challenge-scherm zie je een 'stoppen'-button.

Zelf een challenge aanmaken of uitgenodigd worden

In de Hebban App kun je challenges aanmaken voor jou en je vrienden, familie, collega's, leesclub of meer.

  1. Klik op het challenge-icoon onder in de app, vervolgens op het roze icoon in de rechteronderhoek en kies voor ‘maak je eigen challenge’.
  2. Je kunt nu kiezen of jij een challenge wilt aanmaken op tijd, aantal bladzijden of bepaalde boeken.
  3. In de volgende stap vul je de boeken in die je voor de challenge wilt gaan lezen. Deze stap kun je overslaan, je kunt op elk moment boeken toevoegen. Ook kun je hier bepalen of je ook deelnemers wilt toestaan boeken toe te voegen.
  4. Kies de tijd of het aantal bladzijden dat je per dag, week of maand wilt lezen in deze challenge.
  5. Kies je startdatum en de looptijd. Kortom, de duur van deze challenge.
  6. En tot slot kun je nog bepalen of je wil dat deelnemers in deze challenge kunt chatten en of je een beloning wilt uitloven voor na afloop van de challenge.
  7. Kies een naam voor je challenge en een wervende beschrijving. Deze tekst staat in de uitnodiging die je uitstuurt, dus maak er een leuke en uitdagende tekst van.
  8. Klik op ‘Nu aanmaken’.
  9. Verstuur vervolgens uitnodigingen via:
  • Code – Met deze 5 letters kan iedereen deelnemen aan deze challenge.
  • Delen – Met deze optie kun je automatisch een uitnodiging uitsturen via Whatsapp, mail, socialmedia of een ander kanaal naar keuze.
  • QR-code – Laat iemand de QR-code op je telefoon scannen of maak een screenshot van de QR-code en print het waar je wilt. Iedereen die deze QR-code scant, kan deelnemen aan jouw challenge.
  • Via het ‘vliegtuigicoontje’ boven in je challenge kun je op elk moment (meer) uitnodigingen uitsturen.

Kan ik de instellingen van mijn aangemaakte challenge nog wijzigen?

Ja, dat kan, je ziet boven in je scherm een radertje. Dat is het icoon voor instellingen. Je kunt hiermee de challenge aanpassen, maar ook helemaal verwijderen. Dat laatste is onomkeerbaar!

Hoe nodig ik mensen uit voor mijn challenge?

Via het ‘vliegtuigicoontje’ boven in je challenge kun je op elk moment (meer) uitnodigingen uitsturen in de drie hierboven beschreven vormen: code, delen of QR-code.

Waarom start de challenge niet op mijn gekozen datum?

Een weekchallenge start altijd op een maandag en een maandchallenge altijd op de eerste van de maand. Kies je andere data, dan krijg je een oeps-melding met deze informatie.

Hoeveel mensen kunnen aan mijn challenge deelnemen?

Een challenge die je zelf maakt in de app kan maximaal vijftig deelnemers bevatten. Daarna kan er geen nieuwe deelnemer meer aansluiten. Stoppen er deelnemers? Dan is er weer plek tot het maximum van 50 lezers.

Hoeveel challenges kan ik maximaal aanmaken?

Je kan organisator zijn van maximaal tien actieve challenges tegelijk. Zit jij aan je maximum en loopt een van je actieve challenges af, dan is er daarna weer ruimte om een nieuwe challenge aan te maken.

Hoe kan ik zien wat anderen lezen in een challenge?

In de deelnemerslijst van elke challenge waaraan je deelneemt (of je die nu zelf opgestart hebt of niet) kun je op een naam klikken en dan zie je meer bijzonderheden over de leesactiviteit van die lezer.

Kan ik iemand in mijn challenge uit de chat houden?

Als organisator van de challenge kun je deelnemers 'muten'. Dat betekent dat de deelnemer niet langer mee kan praten in de chat. Dat doe je door op 'mute' te klikken in het profiel van de deelnemer. Maak spaarzaam gebruik van deze optie, want het is een stevige ingreep.

Hoe kan ik deelnemers uit mijn challenge verwijderen?

Naast een deelnemer (tijdelijk of altijd) uit de chat te verbannen, kan de organisator van de challenge deelnemers ook permanent uit de challenge verwijderen door hem of haar te 'blocken'. Dat doe je door op 'block' te klikken in het profiel van de deelnemer. Pas deze optie slechts toe als het noodzakelijk is en een deelnemer verstorend bezig is, het is een zware ingreep.

Mijn leesstatistieken, leessessies en de leestimer

Via het statistieken-icoontje onder in de app kun je jouw leesstatistieken bekijken, per week, per maand en per jaar. Je ziet hier de boeken die je in de gekozen periode hebt gelezen, de leessessies die je hebt opgeslagen, je voortgangsgrafiek en meer.

Mijn eigen leesdoel
Je kunt in deze statistiekenomgeving een leesdoel stellen voor jezelf, dat al jouw leesgedrag meetelt en niet afhankelijk is van challenges. Je kunt een leesdoel stellen in leestijd, aantal bladzijden of aantal boeken en wederom per week, maand of jaar. Je ziet je leesdoel alleen in het scherm van de periode die je gekozen hebt. Heb je een leesdoel per week ingesteld, dan zie je je leesdoel dus alleen in de weekstatistieken. Je kunt één leesdoel stellen. Je kunt op elk moment je leesdoel wijzigen, je statistieken worden dan omgerekend naar je nieuwe doel. Belangrijk voor een leesdoel per bladzijden of tijd is wel dat je het aantal gelezen bladzijden of tijd bijhoudt.

Mijn leessessies
Bij elk boek dat op ‘Aan het lezen’ staat, zie je een klein grafiekicoontje onder in de coverafbeelding. Hiermee kun jij een leessessie starten. Jouw leessessies zijn in feite alle keren dat je een boek hebt opgepakt en erin hebt gelezen. Je kunt leessessies op twee manieren noteren:

  • Automatisch via de leestimer
  • Handmatig door de begin- en eindbladzijde en de gelezen tijd in te voeren

Moet ik mijn leessessies registreren?

Nee, dat is natuurlijk niet verplicht. Je kunt een boek - net al op de site - ook gewoon alleen op 'gelezen' zetten. De uitgebreide leesstats kunnen alleen worden berekend als je je leessessies wel bijhoudt.

Wat is de leestimer?

De leestimer is een hulpmiddel om de tijd bij te houden dat je in een boek aan het lezen bent. De leestimer starten doe je door in te vullen op welke pagina je start en de leestimer aan te zetten. Leg je smartphone hierna weg, want de rondtellende klok kan best even op je zenuwen werken. Het doel van je timer is niet om zo snel mogelijk te lezen, maar simpelweg om bij te houden hoe lang je leest. Dit is handig voor je leesstatistieken en voor de challenges die op tijd werken. Ben je klaar met lezen, dan stop je de leestimer en vul je het bladzijdenummer in waar je bent gestopt. Je kunt nu ook nog een notitie maken bij je leessessie en je leessessie een waardering geven alvorens op te slaan. Deze laatste twee opties kun je ook leeglaten, maar klik wel op 'Opslaan', anders wordt deze leessessie niet bewaard.

Kan ik mijn leestijd niet gewoon handmatig instellen?

Ja dat kan! Als je de leestimer niet wilt gebruiken, kies je voor 'Zelf een leessessie invoeren'. Je kunt dan handmatig instellen op welke bladzijde je bent begonnen en waar je bent gestopt en hoeveel minuten je hebt gelezen.

Ik wil geen leestijd instellen, alleen bladzijden

Als je handmatig een leessessie invoert, wordt er gevraagd naar leestijd en aantal gelezen bladzijden. In een volgende update van de app wordt leestijd optioneel gemaakt.

Kan ik een percentage invoeren in plaats van bladzijden?

Als je een ebook leest of een luisterboek luistert, wordt de voortgang vaak in percentages gegeven. Het is niet mogelijk om in de app een leessessie in percentages in te geven. Bij het lezen van ebooks is er vaak ook een instelling om voortgang bij te houden in bladzijden. Bij luisterboeken kan je eventueel proberen om te rekenen naar bladzijden.

Bekende problemen, bugs en toekomstige features

De nieuwe Hebban App is in september 2024 gelanceerd, maar zal verder ontwikkeld worden op basis van nog liggende wensen en de eerste gebruikservaringen. Hieronder kun je lezen wat (onder voorbehoud) de plannen zijn:

  • De 'In bezit' en 'Uitgeleend' planken missen op dit moment nog in de nieuwe Hebban App. Met name de 'In bezit'-plank wordt mogelijk in een komende update alsnog toegevoegd. - gerealiseerd september 2024
  • Als je de app en de site tegelijkertijd open hebt, synchroniseert hij niet optimaal. Als je op Hebban.nl dan een boek op een plank zet, moet je even de app sluiten en opnieuw openen om goed te synchroniseren.
  • Aan de boekenplanken wordt mogelijk een sorteerfunctie toegevoegd, zodat je de boeken op een plank op een gewenste volgorde kunt zetten van bijvoorbeeld auteursnaam, sterwaardering, titel, datum, et cetera
  • De QR-code van een challenge moet op dit moment rechtstreeks op je telefoon gescand worden door de persoon die je uitnodigt of je kunt een screenshot maken en zo de QR-code delen. Er wordt gewerkt aan een betere manier om de QR-code te delen of te downloaden.
  • Leessessies kunnen nu nog niet verwijderd of aangepast worden, dus als je een foutje maakt, blijft dat staan. In een toekomstige update kun je wel per ongeluk foutief ingevulde leessessies verwijderen.
  • De leestijd bij een leessessie wordt mogelijk in een toekomstige update van de app optioneel gemaakt (nu is het een vast onderdeel). - gerealiseerd september 2024