Boek van de week /
A lighter way to bake
In A lighter way to bake vind je recepten voor heerlijke zoete en hartige gerechten uit de oven, zoals brownies, cupcakes, pommes dauphine en lasagna. Er is echter een groot verschil met de traditionele recepten. Lorraine heeft de recepten zo aangepast dat de gerechten minder suiker, vet en calorieën bevatten, waardoor je je eigen lightgerechten kan bakken zonder dat dit ten koste gaat van de smaak.
Lorraine Pascale vertelt in de inleiding van A lighter way to bake dat het niet gemakkelijk was om light te bakken. Na 11 mislukte cakes lukte het haar pas bij de 12e keer om een smakelijke light cake te bakken die aan al haar eisen voldeed. Ook in haar eigen winkel, waar cupcakes worden verkocht, streeft ze er naar om cupcakes te bakken die gezonder zijn, maar net zo lekker.
Op haar website geeft Lorraine Pascale nuttige tips om lighter te kunnen bakken. Bij het bakken van cupcakes kan je een deel van de boter vervangen door yoghurt. De structuur verandert iets maar het resultaat is minstens zo lekker. Daarnaast kan je in de meeste recepten voor chocoladebrownies de hoeveelheid boter met een kwart minderen voor hetzelfde effect.