Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terug

Boek van de week /

Anna Jones geeft een nieuwe kijk op eten

door Hebban Culinair 1 reactie
Anna Jones werkte zeven jaar bij de Jamie Oliver-clan onder andere als foodstylist, ontwerper en auteur. In die tijd werkte ze mee aan verschillende 'food'-campagnes. Dit heeft grote invloed gehad op haar kijk op eten. Haar eerste eigen boek begint met een inleiding waarin ze de lezer het een en ander belooft over de recepten in 'Een nieuwe kijk op eten'.

Anna Jones belooft de lezer onder meer dat de recepten voedzaam en lekker zijn; dat ze maken dat je je goed voelt en er ook zo uitziet; dat ze snel en gemakkelijk te maken zijn en niet slecht zijn voor de aarde; en dat ze indruk zullen maken op familie en vrienden.
Daarnaast schrijft ze dat in het boek de middenweg bewandeld zal worden, 'een weg die de kloof overbrugt tussen heftige zware vegetarische gerechten met kaas in restaurants, en door voedingswaarde gedicteerde plantaardige diëten. We willen het beste van beide werelden: verfrissende smaken die goed voor ons zijn; een bownie barstensvol chocola, maar wel een die ons extra energie geeft; als ontbijt een pannenkoek die smaakt als een dessert, maar wel vol voedingsstoffen zit.'
Het gerecht op bovenstaande afbeelding is snelle groene spaghetti (p. 136). Anna Jones had deze klaargemaakt in Fifteen Amsterdam voor de perslunch ter gelegenheid van het verschijnen van Een nieuwe kijk op eten. De spaghetti smaakte inderdaad heerlijk, was voedzaam en gaf een prettig en verzadigd gevoel. 



Over de auteur

Hebban Culinair

95 volgers
1 boek
0 favorieten


Reacties op: Anna Jones geeft een nieuwe kijk op eten

 

Gerelateerd

Over

Anna Jones

Anna Jones

Op een grijze dag toen Anna Jones te laat kwam op haar werk en ze een artikel la...