Nieuws /
Dagboeken 1931-1949
Anders dan zijn eerdergenoemde werken, waarin de auteur een satire brengt op en waarschuwt voor totalitaire regimes, is Dagboeken 1931-1949 een boek dat de volledige ontwikkeling van Orwells schrijverschap weergeeft. Een boek dat eigenlijk niet mag missen op je boekenplank, naast de andere werken van deze wereldbekende Britse auteur.
Over dit boek:
Orwell (1903 -1950) was een verstokt dagboekenschrijver. Dit boek bestrijkt de jaren 1931-1949 en daarmee de volledige ontwikkeling van zijn schrijverschap. De notities over zijn reis door industrieel Engeland tonen hem als bevlogen sociaal commentator. Hij schrijft over de opkomst van totalitaire regimes, het drama van de Tweede Wereldoorlog en de totstandkoming van Animal Farm en 1984, maar ook over het dierenleven in zijn tuin, de dood van zijn vrouw en zijn gevecht met tuberculose.
Hoewel Orwell fel gekant was tegen een biografie over hem, laten deze dagboeken zich lezen als een autobiografie van zijn leven en opvattingen. Orwell loopt niet te koop met zijn emoties en zijn gevecht tegen tbc die hem vroegtijdig fataal zou worden. Toch komen we in dit boek veel te weten over de man die grote invloed had op het politieke denken van de 20e eeuw en over de context waarin hij zijn literaire meesterwerken schreef.
‘De zaadjes waaruit beroemde passages zijn voortgekomen.’ - New Statesman
‘Misschien wel de beste chroniqueur van de Engelse cultuur in de twintigste eeuw.’ - The Economist.
Lees binnenkort ook de recensie van Dagboeken 1931-1949 op Hebban Literatuur & Romans.