Boekenweek 2020 | De kunst van het ongelukkig zijn
Rebellen en dwarsdenkers
'Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing.' - Dirk De Wachter in De kunst van het ongelukkig zijn
Over De kunst van het ongelukkig zijn
Onze samenleving is er een geworden van de hoogste pieken, van het steeds beter, verder en hoger. Wat erger is: we staan er bijna niet meer bij stil dat die pieken de laagtes niet opvullen. We zien geen onderscheid tussen wat ons heel even gelukkig maakt en wat het leven echt zin geeft.
Maar hoe kunnen we dat onderscheid weer leren maken, als we niet kunnen rekenen op likes of online populariteit? Wat kunnen we winnen uit een meer eerlijke omgang met de ups en downs van het leven, en met elkaar? En wat betekent dat eigenlijk precies, 'gelukkig zijn'?
In De kunst van het ongelukkig zijn gaat Dirk De Wachter in op grote vraagstukken in onze maatschappij die ons leven bepalen, sturen of veranderen, maar die ons vooral in contact brengen met de ander of met onszelf. Vanuit een constante verwondering leert het ons om na te denken over wat gelukkig zijn echt kan betekenen.
Lees hier een fragment uit De kunst van het ongelukkig zijn
Over de auteur
Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K.U.Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland. Hij heeft een aantal non-fictie boeken op zijn naam staan waarin hij op een toegankelijke manier maatschappelijke vraagstukken onderzoekt, zoals Liefde, De wereld en het nieuwe De kunst van het ongelukkig zijn.
Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?
Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.