Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terug

Nieuws /

Culinaire ontmoeting tijdens Manuscripta

Tijdens Manuscripta, de feestelijke opening van het boekenseizoen was er bij boekhandel Broese een culinaire ontmoeting georganiseerd. Fusina Verloop, organisator van de Verkiezing Kookboek van het jaar, sprak met vijf culinaire auteurs over hun drie kookboeken. Aan Yvette van Boven vroeg Fusina Verloop waar zij haar inspiratie voor nieuwe kookboeken vandaan haalt.


Yvette van Boven wordt vooral geïnspireerd door herinneringen aan vroeger, want haar herinneringen zijn allemaal gekoppeld aan eten en gerechten. Haar ontdekkingstochten naar nieuwe recepten beginnen met een verhaal van vroeger. Die verhalen komen vaak ook in haar kookboeken bij het betreffende recept terecht. Samen met haar man die fotograaf is maken ze de foto’s bij de recepten. Als locatie gebruiken ze hun eigen keuken. Yvette van Boven gaf de tip om veel uit kookboeken te koken en meer te koken dan je tien eigen succesrecepten. Half oktober verschijnt haar nieuwe boek Home baked.

Eef Ouwehand en Monique Jansen vertelden dat ze hun kinderen een vegetarische opvoeding wilden geven en vroegen zich af of dit mogelijk was. En of ze zo wel gezond konden eten. Samen met een natuurvoedingsdeskundige schreven ze Veggie kidz, waarin ze antwoord geven op alle vragen die ze zelf hadden. In Veggie kidz hebben ze niet alleen eenvoudige en praktische recepten opgenomen voor de avondmaaltijd maar voor ook gezonde traktaties op school. Ze gaven ook nog een tip voor kleine moeilijke groente-eters: verwerk de lastige groente in een soep.

Het boek Proef Eetbaar Utrecht van Marijke Orthel en Ans Withagen bestaat uit twee delen. Het tuindeel bevat informatie over de verschillende vormen van stadstuinen in Utrecht, zoals buurtmoestuinen en daktuinen, en hoe je zelf een stadstuin kan aanleggen. Het deel over koken bevat geen kant en klare recepten zoals je zou verwachten. Er staan wel technieken uitgelegd, bijvoorbeeld hoe je groenten kan roosteren. De bedoeling is dat je zelf aan de slag gaat met wat je hebt staan in tuin of keuken en dat het boek ideeën geeft wat je zou kunnen combineren. Proef Eetbaar Utrecht wil vooral een inspiratieboek zijn voor stadstuin en keuken.



Over de auteur

Hebban Culinair

95 volgers
1 boek
0 favorieten


Reacties op: Culinaire ontmoeting tijdens Manuscripta

 

Gerelateerd

Over

Yvette van Boven

Yvette van Boven

Yvette van Boven is culinair schrijver, kok, illustrator en tv-presentator. Ze s...