Nieuws /
Hoe schrijf je een goed recept?
Het is ingewikkelder dan het in eerste instantie lijkt om een recept zo duidelijk te schrijven dat andere mensen het precies zo kunnen maken als jij het bedacht hebt. Hoe noteer je bijvoorbeeld de bereidingswijze? En hoe bedenk je zelf een recept?
Dit najaar geeft Clara ten Houte de Lange in haar cursus recepten schrijven antwoorden op al je vragen.
Clara ten Houte de Lange is een van de meest gelouterde receptontwikkelaars van Nederland. Ze heeft jarenlange ervaring in het maken van recepten voor verschillende opdrachtgevers (supermarkten, industrie, media) en kookboeken, en wil haar opgebouwde kennis en ervaring graag met je delen. In deze cursus gaan we in twee avonden in op alle aspecten die helpen om van jouw lekkere recept ook een goed recept te maken.
Als je verder wilt in het culinaire vak is het feilloos schrijven van receptuur een vereiste. De keuze van gerechten, van ingrediënten, van technieken, de afwisseling en moeilijkheidsgraad zijn elementen waar je bewust mee om moet gaan. De juiste hoeveelheden en verhoudingen en de volgorde in het bereidingsproces zijn niet minder belangrijk. Zeker als er ook sprake is van een opdrachtgever met specifieke wensen. In de cursus gaat Clara ten Houte de Lange daarom ook in op de vraag: hoe ga je om met lastige opdrachtgevers?
De cursus wordt gegeven op 28 oktober en 18 november 2014. In de weken tussen de cursussessies zijn er opdrachten, die je dan via mail, telefoon of skype bespreekt met Clara. Voorafgaand aan de cursus krijg je al de opdracht een recept te schrijven.
Klik hier voor meer informatie.