Sneak preview: 'Daar waar de rivierkreeften zingen' van Delia Owens
Een verrassende uitkomst: niet Stephen King, niet John Grisham en niet Margaret Atwood verkochten in 2019 de meeste boeken in Amerika. Dat was de 70-jarige debutant Delia Owens. Owens is gepensioneerd wildlife biologe en heeft al een aantal non-fictie boeken op haar naam staan. Van haar boek Where the Crawdads Sing werden sinds publicatie (augustus 2018) meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht en dat is meer dan bovenstaande drie schrijvers bij elkaar in een jaar verkopen. In Nederland verscheen het eerder als Het moerasmeisje.
It’s an astonishing trajectory for any debut novelist, much less for a reclusive, 70-year-old scientist, whose previous published works chronicled the decades she spent in the deserts and valleys of Botswana and Zambia, where she studied hyenas, lions and elephants. - The New York Times
Het boek
Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddelijk op Kya.
‘Ik kan er niet over uit hoe goed ik dit boek vind. Alles zit erin: romantiek, mysterie, moord… En het speelt zich af in het adembenemende achterland van het zuiden van de VS. Ik wilde maar niet dat er een einde aan kwam.’ – Reese Witherspoon over Daar waar de rivierkreeften zingen in haar bookclub
Leesfragment
Ben jij intussen ook nieuwsgierig geworden naar het boek? Lees op Hebban een voorproefje van deze prachtige roman.
Lees de eerste bladzijden van Daar waar de rivierkreeften zingen
Schrijf je nu in voor de Hebban Buzz!
Wil jij deze roman graag lezen en daarover posten op je social media kanalen? Via uitgeverij The House of Books geeft Hebban 50 epubs weg voor deelnemers aan de Hebban Buzz.