De Grote Vriendelijke Podcast tijdens de Nationale Voorleesdagen
Bas Maliepaard en Jaap Friso praten uitgebreid met auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer over hun prentenboek Maar eerst ving ik een monster, dat Prentenboek van het Jaar 2022 is. Het humorvolle voorleesboek staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen van 26 januari tot en met 5 februari.
Veldkamp en De Boer vertellen over de ontstaansgeschiedenis en het maakproces van dit bijzondere voorleesboek, waarin een verrassende twist zit. De Grote Vriendelijke Podcast wil van hen weten waar het bijzondere van hun samenwerking in zit en waarom ze vrijwel altijd humoristische boeken maken samen, zoals de populaire 'Agent & Boef'-serie.
Maar eerst ving ik een monster
Auteur: Tjibbe Veldkamp
Illustrator: Kees de Boer
Iedere ouder herkent het: snel even instoppen, oké dan nog even een verhaaltje, maar kort… en dan begint het. Maar eerst ving ik een monster is niet alleen om voor te lezen. Ook als samenleesboek is het een feest: het samenspel tussen de gehaaste volwassene en het kind dat hem of haar uitlokt nog verder te vertellen, zal veel vrolijkheid opleveren. Tjibbe Veldkamp schreef een verhaal dat nooit uit is. Een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen: het ideale boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden.
Ook getipt deze aflevering
De Grote Vriendelijke 100 Challenge
Wil jij alle 100 boeken lezen en afvinken? Dat kan nu! Meedoen is simpel: klik op de 'Meedoen'-button en je ziet direct hoeveel boeken jij al hebt gelezen van de lijst. Is er op jouw voortgangsbalk nog niets zichtbaar, maar weet je zeker dat je al titels van deze lijst hebt gelezen? Ga naar de boekpagina en zet het boek op 'gelezen'. Het telt dan automatisch mee voor deze leesuitdaging.
Hoeveel boeken van de GV100 heb jij gelezen? Ga de uitdaging aan en vink ze allemaal af!
De Grote Vriendelijke 100 Challenge
De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een project van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB. De voorleescampagne vindt voor de 18de keer plaats. De doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen van kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, mondelinge taalontwikkeling en verhaalbegrip.