Boek van de week /
De mooiste bloementaarten maak je zelf
Over Cakes in Bloom
Cakes in Bloom is een veelzijdig boek. Je kan het gebruiken om de basistechnieken te leren van het bakken en versieren van taarten. Daarnaast staan er stap voor stap aanwijzingen in voor het maken van prachtige levensechte bloemen zoals rozen, viooltjes, kersenbloesem, orchideeën. Bovendien is het boek heel geschikt als naslagwerk en inspiratiebron. Het boek is hierdoor geschikt voor zowel professionals als thuisbakkers.
Bijzonder is dat de taarten die je met dit boek kan bakken niet alleen opvallend mooi versierd zijn, maar ook heerlijk smaken. In Cakes in Bloom staan 24 verrukkelijke taartrecepten.
Over Peggy Porschen
Op 14-jarige leeftijd bakte en decoreerde Peggy Porschen haar eerste taart. Dat was het moment waarop ze wist dat het haar roeping was om te bakken en te decoreren. Ze vond het bakken en decoreren zo leuk om te doen, dat ze de rest van haar tienerjaren doorbracht in de keuken om te bakken en te versieren, tot grote vreugde van haar familie.
Ze ging op zoek naar mogelijkheden voor een carrière in taarten en ontdekte dat een traditionele opleiding tot banketbakker of patissier essentieel was. Tot haar grote teleurstelling was daar weinig aandacht voor de creatieve kant van het bakken. Ook al wist ze dat het belangrijk was om veel te leren over de kunst van het bakken en de patisserie, het was niet waar haar hart lag, die lag bij het decoreren van taarten.
Ze ontdekte dat er meer mogelijkheden waren voor het volgen van opleidingen op patisseriegebied in Engeland dan in haar vaderland Duitsland en verhuisde daarom op haar 23e naar Londen. Na een aantal cursussen te hebben gevolgd, begon ze haar eigen taartenbedrijf.
Op een gegeven moment kreeg ze zoveel mails van gelijkstemden met vragen om advies dat ze besloot cursussen te gaan geven. Tot haar verrassing vond ze het zo leuk om andere mensen les te geven in het decoreren van cakes, dat de volgende stap vanzelf volgde. In 2011 richtte ze de Peggy Porschen Academy op waar workshops en cursussen in het bakken en versieren van taarten, koekjes en cupcakes worden gegeven.
De workshops en cursussen zijn voor zowel Britten als niet-Britten, dus mocht je enthousiast zijn geworden na dit artikel…
Klik hier voor de website van de Peggy Porschen Academy.