Meer dan 6,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terug

Listmania /

De negentien van november 2017

door Hebban Crew 4 reacties
Ook in november verschijnen er weer zoveel nieuwe boeken dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. De redactie van Hebban helpt je daarom graag een handje door de pareltjes te selecteren die je de aankomende maand écht niet mag missen. Bekijk hier de negentien van november!

Duistere geheimen en internationale roem

‘De duizelingwekkende finale’, zo kondigt Uitgeverij Signatuur het vierde en laatste deel van Carlos Ruiz Zafóns reeks ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’ aan. Vijftien jaar na het eerste deel, De schaduw van de wind, waarmee de Spaanstalige auteur internationaal doorbrak, worden zijn fans opnieuw getrakteerd op een onvergetelijke reis door zijn magische universum.

Het labyrint der geesten speelt zich af in Spanje, in de late jaren ’50. De eigenzinnige Alicia Gris wordt door een opdracht van de Madrileense geheime dienst terug naar haar geboortestad Barcelona gebracht. Daar moet ze de plotselinge verdwijning van minister Mauricio Valls ophelderen. Hij heeft een geheimzinnige boek uit de reeks Het Kerkhof der Vergeten Boeken in zijn bezit, waardoor Alicia aan haar eigen lot wordt herinnerd. Het voert haar naar een boekhandel in het hart van Barcelona, Sempere & Zoon. De antwoorden die Alicia daar vindt brengen niet alleen haar eigen leven in gevaar, maar ook dat van de mensen die haar dierbaar zijn.

Kijk je ook zo uit naar Het labyrint der geesten? Houd Hebban in de gaten voor een sneak preview én interview met Carlos Ruiz Zafón.

Ook de Amerikaanse schrijfster Jenna Blum komt deze maand met een langverwachte roman. Blum werd bekend met haar roman Het familieportret, waarvan 450.000 exemplaren werden verkocht en dat in 2011 in Nederland het bestverkochte boek werd.

Net als Het familieportret is De verloren familie ook een oorlogsverhaal. De Duits-Joodse Peter Rashkin heeft de concentratiekampen van de Tweede Wereldoorlog overleefd, maar verloor zijn hele familie. Als de oorlog voorbij is ontvlucht hij Europa om in Amerika een nieuw leven op te bouwen. Peter trouwt en krijgt met zijn vrouw June een dochter, maar onder de oppervlakte van zijn ogenschijnlijk geslaagde leven sluimeren de herinneringen aan alles wat hij moest achterlaten. Alhoewel Peter de oorlogsherinneringen het liefst zou vergeten, weet hij dat hij de zwaarstwegende herinnering niet langer kan wegstoppen als hij zijn dierbaren niet nog eens wil verliezen…

Internationale roem

Cara Delevingne is pas 25, maar timmert al een aantal jaar behoorlijk aan de weg als model en actrice. Ze liep shows voor grote merken als Chanel, Burberry en Dolce & Gabanna en op het witte doek schitterde ze o.a. in Anna Karenina en de John Green-verfilming Paper Towns. Maar dat Delevigne ook kan schrijven, bewijst ze met haar eerste boek Spiegel. In deze coming-of-ageroman onderzoekt ze identiteit, seksualiteit, vriendschap en verraad.

Spiegel verhaalt over de zestienjarige Red, Leo, Rose en Naomi, voor wie het leven niet altijd makkelijk is. Ze horen er niet echt bij op school, maar worden door de muziek bij elkaar gebracht. Ze hebben hoge verwachtingen van hun band Mirror, Mirror, totdat Naomi bewusteloos uit de rivier wordt gehaald en in coma in het ziekenhuis belandt. Volgens de politie gaat het om een mislukte zelfmoordpoging, maar is dat wel zo? Terwijl Naomi in coma ligt, probeert Red achter de waarheid te komen. Een zoektocht die zijn hele wereld op zijn kop zet en een aantal duistere geheimen van de groep aan het licht brengt.

Spannende boeken voor de donkere dagen

Het wordt eerder donker, wat is er in deze tijd dan beter om met een spannend boek op je veilige bank te kruipen en te huiveren van alle duistere verhalen die door thrillerschrijvers bedacht worden?  

In Onderuitgehaald, de nieuwe thriller van Loes den Hollander, is het niet pluis bij het gezin Fortuin: de ware toedracht van een ongeluk wordt verzwegen, maar iemand doet er alles aan om de verschrikkelijke waarheid boven tafel te brengen. Ongeacht welke prijs daarvoor betaald moet worden.

Een plot van thrillerschrijver kan tegenwoordig steeds sneller ingehaald worden door de actualiteit. Het overkwam Daniel Silva met zijn thriller Het zwarte gif; toen Silva met dit boek begon, hadden de aanslagen in Parijs en Brussel nog niet plaatsgevonden. Meesterspion Gabriel Allon keert terug om geconfronteerd te worden met een terreurdaad in Parijs. Gabriel zoekt contact met een vrouw die infiltreert in het kalifaat van de terroristen. Zijn taak is haar weer veilig thuis te brengen.

Michael Robotham is bekend van zijn thrillers rond psycholoog Joseph O’Louglin, maar met Verwachting slaat hij een nieuwe weg in en presenteert hij een standalone met een overwegend vrouwelijk perspectief. Agatha en Megan zijn allebei zwanger en leven in dezelfde stad. Maar dat is dan ook het enige dat hen bindt. Meghan leidt haar perfecte leven, terwijl Agatha na een zware werkdag wanhopig bij de telefoon zit te wachten op een berichtje van haar vriend. Toch worden de beide vrouwen vriendinnen en steunen ze elkaar tijdens hun zwangerschap. Terwijl Agatha een leven verzint dat mooier is dan de werkelijkheid, is ook Meghan niet zo perfect als ze lijkt; ze probeert zaken geheim te houden voor haar man. Al snel zullen de levens van de twee vrouwen op een gevaarlijke manier met elkaar verknoopt raken, tot er geen weg terug meer is.

Voetbalmakelaars en vaders

Michel van Egmond schreef eerder al boeken over meerdere spraakmakende voetballers, in Deal neemt hij de lezer mee in de wereld van Rob Jansen; een van de meest vooraanstaande voetbalmakelaars in Europa. Wat volgt is een bijzonder kijkje achter de schermen van het internationale voetbal: een tour langs stadions en bestuurskamers waar miljoenendeals worden gesloten.

Hij is bekend als hoofdredacteur van deze website, maar daarnaast is Sander Verheijen vader van de tweelingbroers Willem en Maurits. In zijn boek Ik kan er nét niet bij vertelt hij zijn persoonlijke ontdekkingstocht naar het vaderschap van deze bijzondere tweeling: de een werd geboren met een zware hersenbeschadiging, de ander heeft autisme. Het resultaat is een openhartig verhaal van de tegenslagen en blijdschap die elkaar afwisselen in het gezin.

Zwijmelen en stoerdoenerij

De Schotse Estelle Maskame begon op dertienjarige leeftijd met schrijven. Ze werd daarna ontdekt op het bekende schrijversplatform Wattpad en tekende niet lang daarna een boekcontract bij Harper Collins, die de bestsellerpotentie van deze jonge schrijfster zag. Estelle reisde daarna de wereld rond om haar boeken te promoten, maar schreef intussen door aan een nieuwe roman. Na haar bestsellertrilogie ‘Did I Mention I Love You’ is de jonge schrijfster Estelle Maskame terug met een standalone. Bij Moon verschijnt In het diepe, de vertaling van Dare to fall. Daarin staat MacKenzie Rivers voor een dilemma: ze valt voor de knappe Jaden Hunter, maar na een tragisch ongeluk dat Jadens familie uiteenrukt, neemt MacKenzie afstand; uit ervaring weet ze welke impact zo’n familietragedie heeft op de mensen die achterblijven en ze kan dat niet nog eens doorstaan. Dan ontmoeten de twee elkaar per toeval opnieuw en krijgt MacKenzie de kans haar eigen angsten onder ogen te zien.
 
Omdat veel populaire Young Adult op meisjes gericht is, – denk maar aan series als ‘De selectie’ van Kiera Cass of de DIMILY-trilogie van Estelle Maskame – is het voor jongens uit dezelfde doelgroep vaak lastiger om geschikte boeken te vinden die eens geen dystopieën of fantasyverhalen zijn. Andrew Smith schreef echter een grappig en aangrijpend young adult-boek dat herkenbaar is voor puberjongens. In het boek speelt Ryan Dean West - aka Winger – de hoofdrol. Hij is veertien, vijfdeklasser, en net verhuisd naar de heibelafdeling van zijn internaat nadat betrapt werd op het hacken van een telefoon. Nu deelt hij geen kamer meer met zijn beste vrienden, maar is de grootste eikel van het internaat zijn kamergenoot. Maar dat is niet zijn enige probleem, want dan zijn er nog school, rugby en Annie, die hij ervan moet overtuigen dat hij meer kan zijn dan haar hardloopmaatje.

Een laatste reis

De trilogie ‘De laatste wilde dieren’ van Piers Torday werd op Hebban goed besproken met drie keer vijf sterren. Nu is er een nieuw kinderboek van de winnaar van de Guardian Fiction Children’s Prize, dat een bijzondere thematiek aansnijdt. In Er was eens een kasteel rijdt de 11-jarige Mouse met zijn familie op kerstavond naar zijn grootouders. Maar ze komen er nooit aan: de familie krijgt een ongeluk in de sneeuw en Mouse wordt wakker in een magisch landschap met een praatziek schaap en een nogal bazig paard als gezelschap. Mouse begint aan de belangrijkste reis van zijn leven door een wereld vol monsters, gevaarlijke ridders en mysterieuze tovenaars. Een prachtig verhaal over liefde en dood, voor kinderen van 10+.

Genoeg titels voor op je 'wil ik lezen'-plankje. Meer ontdekken?

Klik hier voor de negentien van november 2017



Over de auteur

Hebban Crew

2627 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De negentien van november 2017

 

Overig

De negentien van november 2017

op 24 oktober 2017 door Hebban Crew 19 boeken 4 volgers 0 reacties