Nieuws /
De nieuwe Ottolenghi - NOPI, het kookboek verschijnt op 10 september
Yotam Ottolenghi en zijn chef-kok Ramael Scully presenteren in NOPI, het kookboek een gloednieuwe collectie van meer dan 120 favoriete recepten van het gelijknamige restaurant in Londen. Deze unieke samenwerking combineert de Midden-Oosterse invloeden van Yotam met Scully’s Aziatische achtergrond. Het levert weer een spectaculair kookboek op, vol originele en smakelijke gerechten.
Samenwerking
Scully’s culinaire invloeden – de Maleisische smaken van zijn jeugd, zijn Europese opleiding en zijn liefde voor Aziatische ingrediënten – bepalen veel van wat er op het NOPI-menu staat. Ottolenghi: ‘NOPI’s visie belichaamt waar we voor staan: inspirerende en gedurfde gerechten serveren, maar bovenal voedsel bereiden dat mensen doet glimlachen. De NOPI-gerechten zijn allemaal het resultaat van de samenwerking tussen Ramael Scully en mijzelf. Het is de combinatie van onze smaak, achtergronden, culinaire erfgoed en reizen, samen met, uiteindelijk, een gedeelde passie voor eten – en dat heeft geleid tot dit kookboek. We zijn erg blij dat we nu veel van de favoriete gerechten van het restaurant, ze zijn speciaal aangepast voor de thuiskok, kunnen delen.’
Bron: Fontaine uitgevers