Interview /
De Vijf Favorieten van...Carola van Bemmelen
Gezondheidscoach en kookboekenauteur Carola van Bemmelen zet zich in voor een leven zonder suiker en daar heeft ze al verschillende boeken over geschreven. Daarin gaat ze in op de wetenschap, geeft ze tips en natuurlijk recepten.
Lees hier haar Vijf Favorieten.
Gerecht
Mijn appelcrumble, dit was één van de eerste gerechten die ik als appeltaartliefhebber suikervrij heb gemaakt en inmiddels is het wereldberoemd hier in Duitsland waar ik woon. En ook onder de Sugarchallengers is het een klassieker. Het leuke van dit recept is dat het én heel makkelijk en snel klaar te maken is én dat het een hele laagdrempelige manier is om mensen kennis te laten maken met suikervrij. Iets dat eigenlijk altijd goed slaagt.
Het recept:
Je hebt nodig voor de crumble:
150 gram havermout
150 gram amandelmeel (speltmeel kan ook)
3 eetlepels kokosbloesemsuiker
50 gram roomboter en 50 gram kokosolie gesmolten
snufje Keltisch zeezout
3 eetlepels kokosrasp (optioneel)
Meng dit alles goed door elkaar tot je een kruimelig deeg hebt.
Voor de vulling:
- schil 4 tot 5 middelgrote zurige appels en snijd ze in blokjes.
- Meng ze met lekker veel kaneel (naar smaak)
- en 3-4 eetlepels suikervrije appelmoes
Doe de vulling in een ovenschaal, strooi de crumble eroverheen en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven op 180 graden.
Je kunt hem warm eten met Griekse yoghurt of een bolletje zelfgemaakt vanille ijs, maar ook koud met slagroom is ie heerlijk.
Ingrediënt
Eieren zijn mijn grote favoriet. Ik heb er altijd wel een paar gekookt en wel klaarliggen in de koelkast om te eten als tussendoortje of te verwerken in een gerecht. Zo kun je er in een handomdraai eiersalade van maken samen met wat mayonaise of een geprakte avocado. Fijngesneden zijn ze heerlijk in een stevige groentesoep of door de salade. Maar ook in plakjes zijn ze heerlijk op een crackertje of sandwich. Uiteraard werk ik ook graag met rauwe eieren als basis voor baksels en zijn eieren ideaal om oude groenten weg te werken in bijvoorbeeld een frittata. Een ei hoort er voor mij dus echt bij!
Kookgereedschap
Blender. In de suikervrije keuken kan een goede blender niet ontbreken. Ik maal er dadels en abrikozen mee om te zoeten, maak er pesto´s en boemboe´s mee, suikervrije soft ijsjes en andere prutjes. Uiteraard gaat het hier over de Magimix, die kan alles aan!
Maaltijd
Mijn favoriete maaltijd is de lunch. Hier in Duitsland eten de mensen over het algemeen in de middag warm en omdat ik vanuit huis werk, is het voor mij een heerlijk pauzemoment om na een hele ochtend computer lekker de keuken in te kunnen duiken.
Website/foodblog/tijdschrift.
Mijn favoriete tijdschrift is de LINDA. Ik koop hem altijd als ik in Nederland ben (helaas doen ze niet aan abonnementen in het buitenland...). Heerlijk om me even mee terug te trekken en een stukje Nederland te snuiven.