Interview /
De Vijf Favorieten van...Mieke Kosters
Lees hieronder haar Vijf Favorieten.
Gerecht
Ik houd het meest van simpele gerechten: een eenvoudig meergranen broodje met oude kaas bijvoorbeeld is een all-time favoriet van mij. Daarnaast houd ik heel erg van steak tartaar, met alles erop en eraan. In de winter eet ik graag boerenkool, gewoon met worst, jus, mosterd, augurk. Een goede curry vind ik ook heel lekker. In de zomer eet ik vaak salades. Mijn kinderen en ik zijn dol op een klassieke caesar salade, maar eentje met avocado, tomaat en amandelen sla ik ook niet af.
Kookboek
Ik heb iets geks met kookboeken. We hebben er echt heel veel in huis, planken vol. Maar in de dagelijkse praktijk vergeet ik ze vaak te gebruiken. Ik vind ze denk ik vooral leuk om in te kijken. Het eten ziet er altijd zo mooi en lekker uit. In januari breng ik voor het eerst zelf een kookboek uit: Van XL naar S. Met hele lekkere én slanke recepten. Ik ga er vanuit dat dat kookboek straks dagelijks op het aanrecht ligt bij ons.
Ingrediënt
Chocola. Ik ben echt gek op chocola. En dan niet op de pure, bittere chocola variant, maar gewoon de zoete melkchocola. Heerlijk. Op de cover van m’n eerste boek staat: elke dag chocola, 12 kilo eraf. En zo is het ook gegaan in de tijd dat ik afviel. Nu ik niet meer de hele reep eet, geniet ik elke dag wel van een stukje.
Gasten aan tafel
Kinderen & Vrienden. Ik heb 3 jonge kinderen. Met die gasten aan tafel, is er niet altijd evenveel aandacht voor het eten. Ik probeer m’n kinderen wel te leren dat ze altijd alles moeten proeven. Ik vind het echt leuk dat ze bijvoorbeeld ook slakken eten op vakantie. Thuis vind ik samen met een grote groep vrienden eten het allerleukst. Mijn man houdt nog veel meer van koken dan ik. Meestal maakt hij dan de lekkerste dingen: van Vittelo tonnato, verse kreeft, ossenhaas, tot super lekkere gratin…
Tijdschrift
Flair. In mijn afslankboeken praat ik eigenlijk niet zoveel over eten. Ik zeg niet wat mensen wel of niet moeten eten, ik help ze te stoppen met overeten. Daarvoor werk ik nu al 2 jaar samen met het tijdschrift Flair. We organiseren verschillende gezond & fit challenges waaraan ruim 8000 vrouwen meedoen. Dat vind ik nog steeds super leuk om te doen. Het is iedere keer weer fantastisch om te horen dat mensen zijn afgevallen door normaal & gezond met lekker eten om te gaan. Je kunt echt alles eten, alleen niet alles nu.