Interview /
De Vijf Favorieten van...Saskia Roeda
Haar nieuwste boek, 'Vegan Delight', is op 27 oktober verschenen. Hierin vind je – geheel in lijn van bovenstaande filosofie - vijftig plantaardige recepten met een goede balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. Daarnaast zijn alle gerechten tarwe-, gluten- en lactosevrij.
Ingredient
Gember. Ik doe bijna overal gember in; in mijn shakes, dressings en roerbakgroenten. Verwarmend, lekker spicy en een super anti-oxidant. Sinds ik dit doe ben ik ook nooit meer verkouden.
Kookgereedschap
Mijn Vitamix blender. Elke ochtend weer een feest om een nieuwe smaak te creëren met groenten en fruit. Vaak doe ik daar ook nog wat kokosmelk doorheen om de smaak lekker smooth te maken.
Maaltijd
Maaltijdsalades…. vooral met veel avocado. Het is een soort van verslaving, iedere dag eet ik wel een salade variant, met in elk geval een vast ingrediënt: een avocado.
Keuken
Aziatisch - heel veel heerlijke smaakvarianten waar ik nooit genoeg van kan krijgen. Veel groenten, lekker pittig en soms in combinatie met vis.
Website
Minimalist Baker. Inspirerende, mooi, makkelijk toegankelijke website met heerlijke recepten.