Deze Week: De wildernis in, nog een meisje in een trein en president Emmanuel
Into de wild
Om je dromen waar te kunnen maken, moet je soms dingen doen die je nooit eerder deed. Dat blijkt ook zo te zijn voor de zeventienjarige Ingrid in Al het moois is niet verloren. Ingrid is de dochter van een beroemde operazangeres en net zo getalenteerd. Ze wil enorm graag een prestigieuze zangopleiding volgen, maar dat mag pas als ze een drie weken durend zomerkamp in de natuur overleeft. Natuurlijk gaat ze op het voorstel in, maar dan blijken die weken veel heftiger dan verwacht: Ingrids medekampeerders zijn allemaal jongeren met grote problemen. Ingrid past daar helemaal niet tussen, vindt ze zelf, tot het survivalprogramma haar het tegenovergestelde duidelijk maakt. In het verhaal van schrijfster Danielle Younge-Ullman komt de lezer daar door de wisselingen tussen heden en verleden ook langzaam maar zeker achter.
Al het moois is niet verloren verschijnt op 15 juni bij Van Goor.
Een meisje in een trein
Vanuit het perspectief van een Afghaanse tiener beschrijft auteur Laura McVeigh in Het huis met de amandelboom hoe het is om te moeten vluchten voor een oorlog. Het meisje Samar is vijftien jaar en samen met haar familie op de vlucht voor de taliban. Ze stappen aan boord van de Trans Siberië Express in Rusland, die op en neer rijdt. Nooit stapt de familie uit, want ze hebben geen idee waar ze naartoe moeten. Terwijl de lezer over dat heden in de trein leest, vertelt Samar in een andere verhaallijn ook over de geschiedenis van haar familie, die door de invloed van de taliban op Afghanistan langzaam verscheurd werd door verdeeldheid, verdriet en onderdrukking.
Hoe gruwelijk dit soort verhalen vaak ook zijn, het blijft fascinerend om te lezen hoe mensen hun normale levens proberen te blijven leiden, terwijl ze zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Volgens de uitgever een aanraders voor liefhebbers van De vliegeraar en De zoon van de verhalenverteller.
Het huis met de amandelboom verschijnt op 12 juni bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.
Emmanuel for president
We worden de laatste tijd overspoeld met de meest gruwelijke nieuwsuitzendingen die berichten over aanslagen die zich niet langer alleen in verre landen voordoen. Tegelijkertijd vindt er een wisseling van de wacht plaats in de politieke regionen van belangrijke Europese landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Frankrijk. De terroristische dreiging en de toekomst van Europa na Brexit zijn actuele thema’s die ook Emmanuel Macron meenam in zijn betoog om Franse kiezers voor zich te winnen. Begin mei koos Frankrijk overtuigd voor deze politicus, die nu met zijn negenendertig jaar de jongste president van het land ooit is.
Drie jaar geleden was Macron nog totaal onbekend, nu staat hij aan het roer van de Republiek Frankrijk. Wie meer wil weten over het verleden van deze man kan terecht bij de autobiografie Revolutie!, die met meer dan 200.000 verkochte exemplaren een bestseller werd in Frankrijk. Macron vertelt over zijn jeugd, over zijn studententijd in Parijs, over zijn tijd als bankier en over zijn functie als minister van Economische Zaken en de oprichting van zijn partij En Marche!. Het levert een compleet portret op van de nieuwe president met zijn pro-Europese boodschap.
Revolutie! verschijnt op 15 juni bij Xander Uitgevers.
Ook deze week:
- Tussen de sterren van Katie Khan (17 juni)
- Je tweede leven begint als je begrijpt dat je er maar een hebt van Raphaelle Giordano (14 juni)
- Helemaal het einde van Lisette Jonkman (14 juni)
- Dat gebeurt hier niet van Sinclair Lewis (16 juni)
Wekelijks een overzicht van de (belangrijkste) verwachte boeken binnen je favoriete genres in je mailbox? Maak een gratis account aan op Hebban of klik hier om je nieuwsbrieven te beheren.