Meer dan 6,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terug

Listmania /

Deze week: kort werk, tijdreizen en sprookjes

door Debbie 3 reacties
In 'Deze week' pikt de redactie van Hebban drie boeken uit het enorme aanbod van nieuwe boeken die deze week gaan verschijnen. Boeken of auteurs met een bijzonder verhaal of achtergrond. Of gewoon boeken waar wij op zitten te wachten. Dit zijn de drie van deze week, geselecteerd door Debbie van der Zande.

De sprookjesverteller

Als je een voorliefde hebt voor mooie covers én sprookjes, dan wil je De sprookjesverteller van de Duitse Antonia Michaelis niet missen. Een zinderend liefdesverhaal en een angstaanjagende thriller ineen, als Young Adult uitgebracht, maar prima geschikt voor volwassenen. Uit de Hebbanrecensie van recensent Joke: 'Ze gebruikt alle clichés op een verfrissende manier die doorzingt tot de laatste pagina.' en 'De kracht van Michaelis is dat ze verschillende genres naadloos combineert. In essentie is De sprookjesverteller een YA-roman vol tienerproblematiek.' Klinkt goed, he?

Abel is een jongen waar je het beste met een grote boog omheen kunt lopen: asociaal, een spijbelaar en een drugsdealer. Anna is dan ook heel verbaasd als ze hem op een dag aan zijn zusje een prachtig sprookje hoort vertellen.
Anna wordt op slag verliefd op deze mysterieuze jongen die twee kanten lijkt te hebben, én ze wordt gevangen door het sprookje dat Abel vertelt. Maar de vertelling wordt steeds zwarter - en als er doden in het verhaal vallen, duikt ook in de werkelijkheid het eerste lijk op...
Wat is er waar van het sprookje en wie is Abel echt?

We gaan een online Hebban Leesclub doen met dit boek en je kunt je alleen vandaag nog inschrijven voor een van de 15 leesexemplaren!

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub

Vanaf 8 februari kun je De sprookjesverteller bemachtigen.


Ouariachi's kort werk

Jamal Ouariachi overdonderde in 2015 met zijn roman Een honger, die her en der de volle vijf sterren scoorde, ook op Hebban. De auteur levert nu een bundel met dertien korte en lange verhalen af, waarin telkens nieuwe werelden worden open gebroken. Duistere onderwerelden blijken dat vaak te zijn, maar altijd beschreven in een taal die licht en sierlijk is.

‘Ik wil het korte verhaal terugbrengen naar het kampvuur. De avond is zwoel, geopende flessen wijn staan in het zand geplant, in de verte ruist de zee. Iemand vertelt een verhaal, de anderen luisteren, en als hij klaar is, gaat er een nieuwe fles open en is de volgende in de kring aan de beurt. Dát is de sfeer van deze bundel.’ - Jamal Ouariachi

Lees je graag verhalenbundels? Of wil je eens proberen meer korte verhalen te lezen? Ga dan de uitdaging eens aan met deze Hebban Minichallenge.

Herinneringen in aluminiumfolie is vanaf 14 februari te koop


Scifi in een literair jasje

Er is in Nederland iets grappigs aan de hand met het genre sciencefiction. Het verkoopt niet. En dus noemen we het niet zo. En dan verkoopt het wel. Elan Mastai debuteert op ontzagwekkende wijze met De man die de tijd meenam. Een reusachtig voorschot, vertaalrechten naar 25 landen en filmrechten (waarvoor hij zelf zijn boek aanpast tot script, want hij is filmschrijver). Het is in feite een verhaal over tijdreizen, over een alternatieve toekomst. De moderne versie van Back to the Future. Onze nieuwe Hebban Scifi & Fantasy Club van Tien buigt zich op dit moment over het boek en zal binnenkort met een Hot or Not-oordeel komen. Wat denk jij dat het gaat worden? Is dit een hype? Of kon het wel eens echt een goed boek zijn?

Tom Barren, de mislukte zoon van een supergenie, woont in een wereld waarin in 1965 een alles veranderende ontdekking is gedaan; luchtvervuiling, grensconflicten en milieukwesties zijn verleden tijd en het 2016 van die wereld is schoon, vredig en gelukkig. Maar in die wereld verloor Tom ook zijn moeder en vriendin. Hij is vastbesloten terug te gaan naar 1965 om de uitvinding - en daarmee de dood van zijn moeder en vriendin - ongedaan te maken. Dat mislukt echter, en hij komt terecht in ons 2016 - een voor hem bizarre, vervuilde wereld, maar wel een waarin hij de familie en de liefde heeft die hij in zijn eigen 2016 moet missen. Wat nu? Bouwt hij hier zijn leven op, of gaat hij terug naar zijn utopische 2016?

De man die de tijd meenam ligt vanaf 14 februari in de winkels



Over de auteur

Debbie

1139 volgers
556 boeken
4 favoriet
Auteur


Reacties op: Deze week: kort werk, tijdreizen en sprookjes