Meer dan 6,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terug

Listmania /

Deze week: onopgeloste kwesties, boekenroof en overlevenden

door Soraya Vink (crew) 6 reacties
In 'Deze week' pikt de redactie van Hebban drie boeken uit het enorme aanbod van nieuwe boeken die deze week gaan verschijnen. Boeken of auteurs met een bijzonder verhaal of achtergrond. Of gewoon boeken waar wij op zitten te wachten. Dit zijn de drie van deze week, geselecteerd door Soraya Vink.

Een onopgeloste kwestie

De Nederlandse lezer moest het geduld een behoorlijke tijd bewaren, maar kan nu de seriepersonages van Jussi Adler-Olsen weer in de armen sluiten. Met Selfies publiceert de Deense thrillerschrijver het zevende deel in zijn succesvolle Q-Serie, waarvan meerdere delen al succesvol werden verfilmd. Volgens Uitgeverij Prometheus is dit 'misschien wel de spannendste thriller die Adler-Olsen ooit schreef.'

Het aantal zaken op afdeling Q voldoet niet aan de verwachtingen van het management. Uitgerekend Rose moet bewijzen dat de afdeling naar behoren functioneert, maar dat valt haar niet gemakkelijk. Ze worstelt met onopgeloste kwesties uit haar verleden. Intussen wordt in het park in Kopenhagen een vermoorde vrouw gevonden, zet een maniakale motorrijder een achtervolging met dodelijke afloop in op een jonge vrouw, en worden er elders nieuwe misdaden bekokstoofd. Is dit toeval, of bestaat er een verband tussen deze verschillende gebeurtenissen?  

Later deze week lees je een uitgebreid dossier over Jussi Adler-Olsen en maak je kans op een exemplaar van Selfies!

Selfies is zojuist verschenen bij Uitgeverij Prometheus.



Overlevenden

De plek waar je slechts zo interessant bent als je laatste project: welkom in Hollywood. In 144 pagina's neemt de Amerikaanse (scenario)schrijver Alfred Hayes de lezer mee naar de jaren '50 van de filmwereld. Glitter en glamour, of toch vergane glorie?

De verteller, een scenarioschrijver, redt een jonge vrouw die met een stomdronken zelfverzekerdheid de Stille Oceaan in strompelt. Hij maakt zich allang geen illusies meer over zijn werk en wil gewoon alleen gelaten worden. Toch beweegt hij zich, zonder dat hij het van plan was, steeds meer in de richting van de jonge vrouw, die het klappen van de zweep maar al te goed lijkt te kennen. Ze is een overlever, net als hij, en terwijl hun aanvankelijk voorzichtige affaire steeds destructiever wordt, ontdekt hij dat dat niet het enige is wat ze gemeen hebben, dat ze meer op elkaar lijken dan hij ooit had kunnen bedenken.  

Ten overstaan van de hele wereld verschijnt op 28 maart bij Uitgeverij Lebowski.



Boekenroof

Plaats delict: Opernplatz, Berlijn. Misdrijf: 25.000 boeken verbranden. Op 10 mei 1933 gaven nazi's, onder toeziend oog van zo'n 40.000 toeschouwers, het startsein voor een reeks boekverbrandingen in Duitsland. In de geschiedenisboeken lezen we veel terug over dit fenomeen, maar veel onbekender is het plan dat de nazi's in zijn geheel wilden uitvoeren: het plunderen van bibliotheken en privébezit, met als doel de literatuur in te zetten als wapen in de vernietigingsmachinerie.   

Tegenstanders werden zo niet alleen van hun vrijheid beroofd maar ook van hun literatuur, hun verhalen, hun emotionele en intellectuele geschiedenis. In De grote boekenroof volgt Anders Rydell het spoor van de boekenplunderaars door Europa. Hij reist onder meer naar Den Haag en Amsterdam, struint door de bibliotheken van Berlijn en Parijs en gaat op zoek naar de mysterieus verdwenen Joodse bibliotheek in Rome. Zo vertelt Rydell het verhaal van een van de meest angstaanjagende nazi-ambities op het gebied van kunst, cultuur en onderwijs.  

De grote boekenroof verschijnt op 01 april bij Atlas Contact.



Ook deze week



Over de auteur

Soraya Vink (crew)

8 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Deze week: onopgeloste kwesties, boekenroof en overlevenden