Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terug

Listmania /

Deze week: provocatie, hulp van een hond en een Deense 'strip'

door Debbie (Hebban Crew) 3 reacties
In 'Deze week' pikt de redactie van Hebban drie boeken uit het enorme aanbod van nieuwe boeken die deze week gaan verschijnen. Boeken of auteurs met een bijzonder verhaal of achtergrond. Of gewoon boeken waar wij op zitten te wachten. Dit zijn de drie van deze week, geselecteerd door Debbie van der Zande.

De koning van de provocatie komt met een nieuwe bundel

Voor wie auteur en psychotherapeut Jeffrey Wijnberg nog niet kent, is dit een buitenkansje. Voor een heel zacht prijsje is vanaf vandaag een bundeling van drie boeken beschikbaar. Dit is de derde gebundelde heruitgave van Wijnberg en aan de drie pepertjes te zien zou het wel eens een heftige kunnen zijn. Of ... zou het alleen het volgnummer zijn? De eerdere twee bundelingen heten Hoe erger, hoe beter en Beter van niet. Wijnberg is verfrissend om te lezen.

In deze bundel vind je:

'Dat moet ik nog een plekje geven'
Alle psychologische blabla wordt met een boogje het raam uit geschopt in dit boek. Leermomenten, emotionele blokkades, bagage, rugzakjes, et cetera. Wijnberg gelooft er niet in en helpt de lezer met beide benen weer op de grond terecht te komen.

De zin van onzin
Alles niet op een rijtje hebben, dát is pas gezond. Wie kan leven met ongerijmdheden, is gelukkiger, ontdekt Wijnberg. Onze voortdurende drang om alles kloppend te maken en 'op te lossen' levert meer problemen en ongenoegen op dan tevredenheid en geluk. Omarm de onzin in het leven, dat maakt het allemaal een stuk minder gefrustreerd.

Het neurotisch handboek
Het geluk najagen, succesvol zijn, zelfvertrouwen hebben, gelukkig zijn, sterk zijn en van jezelf houden. Bleurk, wat een positiviteit. Mag het ook even wat minder? Dit handboek staat vol 'goede manieren om je slecht te voelen en anderen te irriteren'.

Beter van wel van Jeffrey Wijnberg ligt vanaf vandaag in de winkels.

Die trouwe viervoeters toch altijd

Als dierenliefhebber en baas van een stel kneuzen op vier voeten, ben ik ontzettend gevoelig voor de mooie dierenverhalen. En ik ben er heilig van overtuigd dat een hond niet zomaar een huisdier is. Dat leerde ook Julie Barton, die als jonge vrouw overvallen werd door een depressie. Dankzij Bunker, een Golden Retriever-puppy die ze adopteerde, had ze een reden om op te staan. Elke dag weer wachtte er iemand op haar, hij was afhankelijk van haar. Hij kreeg voor elkaar wat therapie, specialisten, medicijnen en haar familie niet voor elkaar kreeg: hij redde haar ziel.

Naast een indrukwekkend en liefdevol verhaal over de band tussen een jonge vrouw en haar pup, is dit ook een verhandeling van Bartons strijd met depressie.

Mijn hond, mijn redding van Julie Barton is al verkrijgbaar.


Een verse start voor het beeldverhaal

De graphic novel in Nederland, we hebben er nog niet echt kaas van gegeten. Een andere naam voor strips, denken velen. Niet voor volwassenen, wachtkamerlectuur, bladerboeken. Het kon niet verder van de waarheid zijn, beeldverhalen, 'graphic novels' zijn heel wat meer dan dat. Mondjesmaat zien we ze verschijnen, maar 'we' zijn nog niet overwonnen. Uitgeverij SubQ stapt nu het strijdveld op, met als eerste titel een vertaling van een Deense graphic novel: Deserteur van Halfdan Pisket. Het verhaal gaat over de jeugd van zijn vader:

'Piskets vader groeit op in een welvarende familie in een klein dorpje in het grensgebied tussen Turkije en Armenië. Zijn vader, een fervent aanhanger van Atatürk, is Turks, zijn moeder is Armeens. Het dorpje lijkt onberoerd door de conflicten tussen Turken en Armeniërs. Toch liggen er nog steeds skeletten langs de wegen uit oude oorlogen. Het Turkse leger bewaakt de nabijgelegen grens, die zich voortdurend verplaatst. Piskets vader dient korte tijd in het Turkse leger. Uiteindelijk deserteert hij en dat heeft fatale gevolgen.'

SubQ wil zich niet laten beperken door het medium papier, dus we kunnen allerlei leuke projecten verwachten. Na Deserteur volgen Economix (juli) en Refugee Republic (augustus). Een mooie impuls voor de Hebban Reading Challenge categorie 'een grafische roman', die al vele ongelovigen heeft overtuigd van de waarde en schoonheid van het genre.

Deserteur verschijnt op 21 juni.

Volgende week is de beurt aan Martijn Lindeboom

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren



Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

1120 volgers
584 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Deze week: provocatie, hulp van een hond en een Deense 'strip'