Interview /
Gespot: interview met Ellen Hoog
Op advies van haar fysiotherapeut verdiepte Ellen Hoog zich in voeding, vertelt ze in het interview. Ondanks dat ze De voedselzandloper van Kris Verburgh overdreven strikt vond, schrapte ze wel witte pasta en geraffineerde suikers van het menu, net als cola, dat ze nu veel te zoet vindt. Helemaal koolhydraatarm eten beviel haar niet, want dan had ze te weinig energie op het hockeyveld.
Nu eet ze speltpasta, quinoa, volkorenwraps. In de keuken staan op haar aanrecht potjes met Lijnzaad, havermout, rozijnen, incabessen, gojibessen. Hierover zegt Ellen, “ Superfood. Ik weet ook niet of het werkt, maar ik voel me er goed bij. Het is positief toch, dat we ons steeds bewuster zijn van wat we eten?''
Ze heeft ook de meiden uit haar team weten te overtuigen al ging dat niet vanzelf. ,,Eerst lachten ze me uit toen ik met mijn Tupperwaredoosje met havermout aan kwam zetten. Maar laatst kwam ik de kleedkamer binnen en hadden er twee bananenbrood gebakken en had een ander sojamelk meegenomen.'' Ze is nu dat meisje van het team dat het niet kan laten er iets van te zeggen als er een zak snoep opengaat. ,,Dat is zó slecht.''
In perfecte conditie is anders dan de andere kookboeken. Naast alle recepten, door Ellen zelf verzameld en samengesteld, zijn er ook sportoefeningen opgenomen. De oefeningen heten dynamic superman plank, pistol squats, bekken heffen single leg of mountain climber inside. Ze wil anderen uitdagen, zegt ze.
Komende week is de officiële presentatie van In perfecte conditie. Het ‘eerste’ exemplaar is voor een andere tophockeyster, Naomi van As.