Interview /
Gespot: interview met Jasmine en Melissa Hemsley
De kookstijl van de zussen is opvallend: zonder gluten, granen en suiker, maar met dierlijke vetten. Jasmine vertelt hierover: “Geraffineerde suikers, geraffineerde koolhydraten en bewerkte plantaardige olién: dat zijn de drie no go’s in onze kookstijl. Mensen zitten nog te veel vast in die vicieuze cirkel van verslavende dingen eten, zich schuldig voelen en dan naar de sportschool hollen.”
Over de no go, geen geraffineerde koolhydraten zegt Melissa: "We kregen van onze moeder witte rijst. Maar wij weren witte rijst en serveren als alternatief fijngehakte bloemkool. Dat is een extra portie groenten en het is snel klaar. Jasmine serveerde het onze moeder met een curry en ze vroeg: ‘Hoe krijgen jullie de bloemkoolsmaak in die rijst?’
Jasmine vult haar aan. “We zeggen: beperk je inname van geraffineerde koolhydraten zo veel mogelijk en eet tegelijkertijd meer groente. Voor een verjaardagsfeest hadden we spaghetti bolognese gemaakt met ‘courgetti’ – met behulp van een zogeheten ‘spiralizer’ tot spaghettislierten gesneden rauwe courgette. En ook daar hetzelfde: mensen dachten dat ze pasta aten met courgette erin, ze misten de koolhydraten niet eens.”
Het volledige interview staat in het Volkskrant Magazine 11-4-2015, p. 54-57.