Interview /
Gespot: interview met Yvette van Boven
Volgens Yvette van Boven is het alleen wat informatiever, omdat het voor de publieke omroep is. Ze is ook foodstylist en weet wel een beetje hoe je eten mooi kunt maken voor de camera.
Naar eigen zeggen heeft Van Boven geen boodschap met haar programma. Al hoewel misschien toch wel stiekem. "Mensen zijn bang dat dingen mislukken. Ik wil laten zien dat dat niet erg is, of dat het ook anders kan. Soms zeggen mensen: ik heb je recept gemaakt, maar ik heb er wel een beetje dit of dat bij gedaan. Dat is precies de bedoeling! Dat is juist goed!"
Tijdens de presentatie van haar meest recente boek Home Baked vertelde Yvette van Boven dat de recepten bij haar ook steeds veranderen. Iedere keer als ze iets klaar maakt doet ze het net even anders dan de vorige keer.
Haar boek Home Baked staat vol met recepten voor standaardbaksels zoals cake, koekjes en scones, die Van Boven een andere twist gaf waardoor ze anders dan anders worden.
Door haar werk voor de Libelle weet Van Boven dat het voor de gemiddelde Nederlandse vrouw snel te ingewikkeld of te exotisch is. "Daar zeggen ze vaak: denk even buiten de Randstad. Dus niet te veel granen, geen kervel, want dat heeft de supermarkt niet, en of ze voorlopig even geen kikkererwten wil gebruiken. De Nederlandse vrouw houdt vooral van Frans en Italiaans, af en toe een roerbakje, maar verder nauwelijks Oosterse of Arabische gerechten."
Op dat koord balanceert ze heel behendig, en in haar boeken kan ze iets meer doen, met recepten die eenvoudig zijn maar die toch verleiden om er soms iets spannends aan toe te voegen.
Hebban waardeerde Home Baked met 5 sterren en schreef een lovende recensie: "Yvette van Boven en echtgenoot Oof Verschuren, kunnen boeken maken als de besten. Warme, uitnodigende boeken waarin je een middag kunt doorbrengen. Je hoeft er eigenlijk niets uit te bereiden om je er toch mee te vermaken. Tegelijkertijd zijn de boeken ook uiterst functioneel."
Bron: NRC