Listmania /
Hebban Crimezone recensie Top 10 augustus
Bekijk hier de Hebban Crimezone recensie top 10 van augustus.
Edwin Lommers over Het spookklooster - Robert van Gulik ***
"Van Gulik schrijft niet alleen beeldend, hij zet zijn verhaal ook kracht bij met illustraties van eigen hand. De tekeningen ontnemen de lezer niet de mogelijkheid in zijn of haar eigen fantasie het verhaal te beleven, maar verduidelijken juist hetgeen de auteur schrijft en geven sturing aan de fantasie."
Raymond Rombout over Verloren wereld - Dennis Lehane *****
"Als niet een kan Lehane personages, scènes en decors schetsen. De broeierigheid van Ybor, de wijk van Tampa. Of in de erotische scène 'kamer 107', waarin Lehane het klaarspeelt in 7 bladzijden erotiek en plot zodanig te mixen dat het tegelijk opwindend, leuk en intrigerend is."
Anne Terwisscha over Huid op huid - Claire North ***
"Van een mooie schrijfstijl hoeft North het niet te hebben. Ze kent geen andere methode om nieuwe scènes te beschrijven dan door drie of vier bijvoeglijke naamwoorden in een zin te stoppen. Haar originaliteit in het verzinnen van verhalen komt niet terug in de schrijfwijze zelf. Desondanks is Huid op huid door het oprekken van het thrillergenre een verfrissende aanwinst."
Katleen Scheers over Over zijn lijk - James Herbert ****
"Al met al is Over zijn lijk zo'n soort verhaal dat je bij de keel grijpt of niet. Met andere woorden, de lezer gelooft het of gelooft het niet. Het is essentieel voor het verhaal dat de lezer zich meteen kan inleven in het hoofdpersonage. Door zijn overtuigende beschrijvingen slaagt James Herbert daar voortreffelijk in."
Christine Bols over Valse onschuld - J.A. Jance ***
"Jance schrijft vlot en onderhoudend en weet de aandacht vast te houden. Het einde laat ietwat te wensen over omdat er losse eindjes zijn die de lezer vermoedelijk zelf moet invullen of die misschien in nummer achttien worden verklaard."
Koen Chevalier over Crime Top 100 - Crimesite ***
"Crime Top 100 is hoe dan ook een fraai vormgegeven en rijkelijk geïllustreerd naslagwerk, waarbij geen enkele inspanning de samenstellers te veel leek. Een standaardwerk van de hoofdzakelijk Nederlandse criminaliteit in de voorbije 40 jaar, dat uitnodigt je er verder in te verdiepen."
Anique Mulder over Opgejaagd - A.J. Rich ***
"Een opvallende rol in het verhaal is voor dieren, dierenliefde en -recht. Dat heeft Rich goed uitgewerkt en maakt het verhaal ook origineel. De rest van de plot is niet heel uniek en misschien ook niet erg realistisch."
Guy Doms over Toen kwamen de wolven - William Giraldi ****
"Een donker verhaal dat veel weg heeft van een moderne mythe, waarbij de schrijver weinig of geen emoties prijsgeeft. Een koele weergave, zelfs bijna gevoelloos. Dit maakt het boek zo rauw, zo ruw; het is echter wel bijzonder soepel geschreven."
Jan Koster over Verloren zoon van Rome - Robert Fabbri ****
"Fabbri heeft ernaar gestreefd om zo dicht als mogelijk bij de waarheid te blijven en heeft Vespasianus een rol in de gebeurtenissen gegeven die hij gespeeld zou kunnen hebben, in plaats van het teruggetrokken leven dat hij vermoedelijk een tijdlang heeft geleid."
Gerry Hameetman over De infiltrant - Helen Giltrow ****
"Hoewel er sprake is van een deadline en Giltrow daar van dag tot dag naartoe werkt, is dat niet de belangrijkste bron van spanning. Die zit hem meer in het grote gehalte raadselachtigheid en machteloos in het duister tasten."