Listmania /
Hebban Crimezone recensie Top 10 juli
Bekijk hier de Hebban Crimezone recensie top 10 van juli.
Koen Chevalier over De zaak Saint-Fiacre – Georges Simenon ***
“Spetterende actie en ingenieuze plotwendingen blijven achterwege. Wat je krijgt is een langzaam opgebouwd verhaal, waarbij observatie en conversatie op de voorgrond treden. Een degelijke traditionele whodunit ontdaan van alle overtollige ballast. Cluedo in boekvorm, waarbij Simenon naar voren komt als een schitterend verhalenverteller/sfeerschepper en de lezer samen met Maigret laat speuren naar de uiteindelijke dader.”
Mads Bruynesteyn over Vorstelijk verraad – Roel Thijssen ****
"Vorstelijk verraad is een zeer spannende geschiedenisles. Een waar je met opengesperde ogen en gespitste oren naar luistert. Roel Thijssen is de beste docent die dit onderwerp ten gehore kan brengen. Moeiteloos vertelt hij zijn verhaal, waarbij hij een spannende bevrijdingsactie mengt met de harde feiten uit het verleden van Laos. Alsof hij het zelf heeft meegemaakt."
Anne Terwisscha over Antivirus – Dan Sehlber **
"Het tempo van Antivirus nekt het boek. Overeenkomstig de snelheid is de plot er één van dik hout zaagt men planken. De beweegredenen van de diverse personages zijn te simplistisch, zonder enige diepgang of subtiliteiten. Richting het einde van het boek geeft Sehlberg zo mogelijk nog meer gas om de zaken maar tot een einde te brengen. Dat zorgt er alleen maar voor dat je als lezer met een hoop vragen blijft zitten."
Diana Wienholds over De nummers – Chantal van Mierlo ***
"Van echte spanningsopbouw is weinig tot geen sprake. Het verhaal blijft een beetje hangen in de situaties en gebeurtenissen, die eigenlijk elke keer weer eender zijn. Het blijft daardoor nogal vlak, met weinig uitschieters en spectaculaire gebeurtenissen."
Raymond Rombout over Franse zonden – Paul Jacobs ****
"Het pleit voor Jacobs dat hij verkiest zijn verbale kracht niet uitbundig te etaleren maar te gebruiken voor een doorwrochte plot, die berust op integer denkwerk. Hij bezit het vermogen een intellectuele puzzel te construeren, die zowel voor Breens als voor de lezer een hersenkraker is. Daar moet je bewondering voor hebben."
Kees van Duyn over Verwarring – Jeroen van Inkel ***
"Als Jeroen van Inkel zich meer gaat toeleggen op de spannende elementen in zijn boeken en ervoor zorgt dat Vrank van Houten aan minder dingen een hekel heeft, kan hij nog ver komen. Zoals VN ook terecht opmerkt, hij heeft zeker schrijftalent."
Joop Liefaard over Reflex – Maud Mayeras ****
"Het is soms gruwelijk wat Maud Mayeras op papier heeft gezet. En dat betreft niet alleen de expliciete beschrijvingen van zaken als plaatsen delict, verminking van slachtoffers en de verknipte denkwereld van een nietsontziende moordenaar maar ook, en die scènes zijn misschien wel aangrijpender, hoe een moeder een dochter zoveel mogelijk wil beschadigen of hoe nonnen de christelijke naastenliefde hebben vervangen door vernedering en ontmenselijking."
Joop Hazenbroek over Jacht op de jager – Vince Flynn **
"Op de achterflap van het boek staat dat Flynns thrillers worden gewaardeerd vanwege de actie en accuratesse en door de CIA worden aangeraden aan hun medewerkers. Als dit boek de leidraad is voor het oplossen van de problemen in de wereld dan is er nog een lange weg te gaan."
Cees van Rhienen over De verdwijntruc – Roger Hobbs ****
"Verrassend is dat Hobbs in De verdwijntruc eigenlijk de spanning ondergeschikt heeft gemaakt aan het kweken van een grenzeloze nieuwsgierigheid bij de lezer naar het verloop van het verhaal. Naarmate de zoektocht vordert, wordt het haast onmogelijk om het boek terzijde te leggen."
Anna Bakker over Doodskleed – Corine Hartman ****
"Meedogenloos, niets en niemand ontziend, verzot op cocaïne, seks en whisky, dat is Jessica Haider ten voeten uit. Corine Hartman heeft met haar een uniek – al dan niet sympathiek – karakter geschapen."