Listmania /
Hebban Culinair recensie top 10 november 2015
Bekijk hier de Hebban Culinair recensie top 10 van november.
Walter Luitwieler (Demandiekokenkan) over Jamie's super food voor elke dag van Jamie Oliver *****
"Jamie is vanouds lekker bezig. En dit is een boek waarvan je bij elk gerecht weet dat het zal vullen, je gezondheid een boost geeft en waarbij je bij elke hap weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Echt schaamteloos genieten."
Maaike Ebbinge over Zoals alleen oma dat kan van Danny Jansen ****
"Danny kookt met elke oma gezellig en vrolijk mee. De vele, mooie foto’s laten een groot familiefeest zien. Gezellig. Je krijgt direct zin om aan te sluiten of anders zelf een feestje te organiseren."
Saskia Balmaekers (Ciaotutti) over Spuntino van Russell Norman ****
"Er zijn veel Italiaanse en Aziatische invloeden te herkennen, waardoor dit boek echt voor bijna elke hobby-kok geschikt is. Iedereen vindt er wat van zijn gading en je wordt bovendien uitgedaagd om nieuwe combinaties te proeven. Fijne fusion, net als in de straten van New York zelf."
Heidi van Spaandonk over Peru - Hét kookboek van Gastón Acurio ***
"De Peruaanse keuken is in Nederland redelijk onbekend. Het zeer uitgebreide kookboek, Peru, geschreven door Gaston Acurio, maakt aan deze onbekendheid bij de lezer meteen een einde. Met dit boek weet je de in's en out's van de Peruaanse keuken in een klap. Alle mogelijke variaties van Ceviche, bouillons, streetfood, tacu tacu's, dessert en dranken zijn zeer ruim vertegenwoordigd. Goed beschreven met kleurenfoto's hier en daar om een idee te geven van hoe het gerecht er uit moet gaan zien en ook leuk; de originele Spaanse naam van het gerecht staat ook vermeld."
Jeanette van de Lindt (Culinette) over De joodse keuken van Minsk tot Marrakesh van Janna Gur *****
"Een spannend kookboek dat inspireert en uitdaagt en waar de (hobby)kok die eens van de gebaande paden af wil wijken erg veel plezier aan zal beleven."
Caroline Soesbergen over Simply Nigella van Nigella Lawson ****
"De recepten in Simply Nigella wisselen tussen eenvoudig en snel, en wat meer werk en tijd. Maar allemaal op zijn Nigelliaans beschreven en daarmee toegankelijk voor iedereen. Want Nigella weet wat er mis kan gaan, wat je onzekerheden zijn en neemt die voor je weg. Wat heerlijk, zo’n boek waaruit je alles wel wil en kán maken. She’s done it again."
Marlene Bijlsma (KitchenTableHappiness) over Pride and Pudding van Regula Ysewijn *****
"Zoals al wel blijkt uit het bovenstaande pudding recept is Pride and Pudding geen allemansvriend. Je zult op zoek moeten naar specifieke ingrediënten en tijd uittrekken om de puddingen (soms uren) te stomen, koken of bakken.
Ben je echter Anglofiel, gek op geschiedenis of heb je altijd al historische recepten willen koken dan is 'Pride and Pudding' zeker een aanrader."
Helma Koot over Wijn van eigen bodem van Geert-Jan Vis, Denise Maljers en Stan Beurskens ****
"Het resultaat van het TNO-onderzoek dat geologen Geert-Jan Vis en Denise Maljers in samenwerking met wijngaardier/oenoloog Stan Beurskensuitvoerden heeft geresulteerd in dit prachtig vormgegeven boek. Het onderzoek wordt in begrijpelijke taal toegelicht en duidelijk gevisualiseerd door het gebruik van kleurrijke grafieken, diagrammen en illustraties. Ook de verklarende woordenlijst van de gebezigde vaktermen, die achter in het boek is opgenomen is handig."
Sia Vogel over Thuis in de keuken van Ans Withagen ****
"Het boek is gelardeerd met mooie en grappige foto’s van Danielle Krijtenburg, soms van het werk in uitvoering, soms van het resultaat. De recepten zijn heel toegankelijk en dus vooral bedoeld als hulpmiddel om ‘op gang te komen’. Zelf verder kijken naar wat er in de kasten aanwezig is en toepassen naar eigen smaak is vooral de boodschap."
Marieke Pulles over The dumpling sisters van Amy & Julie Zhang ****
"Het is de zusters gelukt om de recepten zo op te schrijven zodat iedereen ze kan maken. Echt een aanrader voor iedereen die nou eens zelf Chinees eten wil koken. Dat is veel lekkerder dan halen!!!"