Algemeen /
Hebban Culinair Weekoverzicht #45
Met nieuwe inspiratie de keuken in
Voor iedereen die naar aanleiding van de Kookboekenweek zin heeft gekregen om te gaan koken, maar nog niet weet wat, heeft Hebban een mooie verrassing. Hebban deelt de lekkerste recepten, uit onlangs verschenen of nog te verschijnen kookboeken.
De 7 veelbelovende culinaire boeken van november
Iedere maand maken we een selectie voor je uit de vele culinaire boeken die er verschijnen. Het zijn zeven boeken van koks, foodbloggers en culinaire schrijvers met recepten voor wild, bonen en vis, gebaseerd op de makkelijke, de Indische, de Mexicaanse en de Italiaanse keuken. Ze hebben een ding met elkaar gemeen: ze zijn allemaal veelbelovend.
De proeverij: Nootje
Na 'Havermoutje' kwam 'Nootje'. Een kookboek vol recepten met als hoofdingrediënt noten. Op het allerlaatste moment had Pascalle Bonnier een recept dat er beslist nog bij moest. 'Nootje' telt daarom 70 + 1 recepten. Hebban was bij de presentatie en proefde van alle hapjes met noten.
De Vijf Favorieten van... Saskia Roeda
Het nieuwste boek van Saskia Roeda, Vegan Delight, verscheen op 27 oktober. Hierin vind je – geheel in lijn met haar filosofie over Raw Food - vijftig plantaardige recepten met een goede balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. In een interview met Hebban geeft ze haar Vijf Favorieten in de keuken.
De Joodse keuken
Als je vraagt wat er zo typerend is aan de Joodse keuken dan komen de meeste mensen niet verder dan “kosjer eten” of “geen varkensvlees”, sommigen noemen ook nog matzes en kibbensoep, ook wel Joodse penicilline genoemd, maar daar blijft het bij. Hebban ging op onderzoek uit voor je en schreef een dossier over de Joodse keuken.
Overig culinair nieuws
- Kookboek van de Maand November: De vrolijke tafel
- Hebban Culinair recensie top 10 oktober 2015
- Aan tafel! Een boekje open over eetcultuur
- Nigella Lawson: Queen of Food Porn
- De Vijf Favorieten van Sabine Koning (OhMyFoodness.nl)
- De Proeverij: Een druppel rozenwater
De 10 meest bekeken kookboeken op Hebban
De 10 meest bekeken kookboeken op Hebban
1. Als ik het niet kan, kun jij het ook! van Sara Kroos
2. Bakbijbel van Rutger van den Broek
3. Veroudering vertragen van Kris Verburgh
4. Een druppel rozenwater van Merijn Tol en Nadia Zerouali
5. Het nieuwe grote bakboek - Heel Holland bakt van Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven
6. Miljuschka's food trucks van Miljuschka Witzenhauzen
7. In perfecte conditie van Ellen Hoog
8. De nomadische keuken van Raïnarai van Laurent Khellout
9. Wedden dat het lekker is! van Wilfred Genee en Lili Genee
10. Het grote zonder pakjes & zakjes kookboek van Karin Luiten
Iedere woensdag publiceert Hebban de Top 10 Eten & Drinken, dit zijn de 10 boeken die de week daarvoor het best verkocht zijn in Nederland. Bekijk hier Top 10 Eten & Drinken van week 45.
Gast- en expertcolumns
Vintage Vrijdag: Kook eens iets anders! door Marlene Bijlsma
Hoe maak je een kookboek? door Clara ten Houte de Lange
Lindy's Vegan Challenge #5 door Lindy de Jong
De favoriete kookboeken van de Hebban-redactie door Natascha van der Stelt
Heb je na het lezen van dit Hebban Culinair Weekoverzicht zin gekregen om zelf te gaan koken? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op Het buurtsuperkookboek van Marianne Meijerink.