Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terug

Algemeen /

Hebban Culinair Weekoverzicht #46



Hebban Awards

Danny's Azië van 24kitchen kok Danny Jansen kreeg de meeste stemmen van de Hebbanbezoekers en won de Hebban Award voor het beste Nederlandstalige kookboek.

Een tv-programma is een mooie ruggensteun om je boek in de etalage te zetten. Danny Jansen (1979) uit Raamsdonksveer staat achter de kachel in de 24Kitchen-programma’s Grenzeloos koken en Zoals alleen oma dat kan. Een Zoetekauw met hoofdletter Z, want in diverse restaurants werkte Jansen, die al sinds zijn veertiende in de keuken staat, zich op tot Chef Patisserie.

De Hebban Award voor het beste vertaalde kookboek gaat naar Jamie's Comfort Food van de Engelse tv-kok Jamie Oliver.

Wie alle kookboeken van ‘naked chef’ Jamie Oliver naast elkaar legt, ziet dat de Britse kok in fysiek opzicht een zichtbare verandering heeft doorgemaakt. Weg is het bedachte nonchalante kapsel van rond de millenniumwisseling, het springerige, krullende haar heeft plaatsgemaakt voor een strakke coupe anno 2015. En aan het eveneens strakke gelaat is te zien dat de hippe kok inmiddels veertig jaar is.

Bekijk hier de uitslag in alle categorieën.

 

Waat? The Dumpling Sisters

The Dumpling Sisters: een mooiere naam is niet mogelijk voor deze twee lieve, enthousiaste zusjes Amy en Julie Zhang. Zij hebben een lang weekend vrij gepland om naar Nederland te kunnen komen. Ze zijn op meerdere locaties geweest om hun kookboek te presenteren. Hebban was bij de kookworkshop.


De Vijf Favorieten van... Carola van Bemmelen

Gezondheidscoach en kookboekenauteur Carola van Bemmelen zet zich in voor een leven zonder suiker en daar heeft ze al verschillende boeken over geschreven. Daarin gaat ze in op de wetenschap, geeft ze tips en natuurlijk recepten. haar nieuwste boek 100% suikervrij voor altijd verscheen vorige week. Aan Hebban vertelde ze over haar Vijf Favorieten.


Overig culinair nieuws

De 10 meest bekeken kookboeken op Hebban 

De 10 meest bekeken kookboeken op Hebban

1.  Als ik het niet kan, kun jij het ook! van Sara Kroos 
2.  Een druppel rozenwater van Merijn Tol en Nadia Zerouali (4)
3.  Bakbijbel van Rutger van den Broek (2) 
4.  Het nieuwe grote bakboek - Heel Holland bakt van Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven (5)
5.  Veroudering vertragen van Kris Verburgh (3)
6.  In perfecte conditie van Ellen Hoog (7)
7.  De nomadische keuken van Raïnarai van Laurent Khellout (8)
8.  Wedden dat het lekker is! van Wilfred Genee en Lili Genee (9)
9.  Miljuschka's food trucks van Miljuschka Witzenhauzen (6)
10.Het grote zonder pakjes & zakjes kookboek van Karin Luiten (10)


Iedere woensdag publiceert Hebban de Top 10 Eten & Drinken, dit zijn de 10 boeken die de week daarvoor het best verkocht zijn in Nederland. Bekijk hier de Top 10 Eten & Drinken week 46.

Recensies

Saskia Balmaekers over Spuntino van Russell Norman  
Sia Vogel over Huisgemaakt van Angela Prins
Caroline Soesbergen over Pasta, risotto & gnocchi - bij Janneke thuis van Janneke Philippi
Marieke Pulles over The dumpling sisters kookboek van Amy en Julie Zhang
Marjan van Druenen over De kleine Hamersma - wijngids 2016 van Harold Hamersma

Heb je na het lezen van dit Hebban Culinair Weekoverzicht zin gekregen om zelf te gaan koken? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op Delicious 60x ovenrecepten.



Over de auteur

Natascha van der Stelt

471 volgers
950 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Hebban Culinair Weekoverzicht #46

 

Gerelateerd