Algemeen /
Hebban Culinair Weekoverzicht #49
Interview met Lisette Kreischer: Zeewier is een pareltje
Lisette Kreischer is expert op het gebied van veganistische voeding en inspireert mensen met haar kookboeken mee te gaan op een plantaardig eetavontuur. Onlangs verscheen haar nieuwste boek Groente uit zee, over duurzame zeewierteelt. Hebban sprak met haar over de toekomst van de planeet én die van haarzelf.
Interview Russell Norman: een mix van wetenschap en kunst
Russell Norman was in Amsterdam ter gelegenheid van de verschijning van Spuntino, het langverwachte vervolg op de bestseller 'Polpo'. Beide boeken werden verkozen tot Kookboek van het Jaar. Alexandra Besel (Fabulous Food Fan) ontmoette de 'coolest man in food' en vroeg hem de hemd van het lijf.
De Vijf Favorieten van... Joke Boon
Vijf favorieten van...Joke Boon is het 19e deel uit een serie mini-interviews op Hebban Culinair. Bekende koks en culinaire schrijvers vertellen over hun vijf favorieten in de keuken. Joke Boon at gedurende een jaar dagelijks gerechten met peulvruchten. Haar favoriete recepten met peulvruchten verzamelde ze in haar nieuwe boek Bonen!.
Overig culinair nieuws
- Sneak Preview:"Koken voor kardinalen
- Sneak Preview:"Eten. Liefhebben. Stralen.
- Hebban Culinair recensie top 10 november
- VintageVrijdag: een sinterklaasgedicht uit 1953
- Boek van de Maand December
De 10 meest bekeken kookboeken op Hebban
1. Als ik het niet kan, kun jij het ook! van Sara Kroos (1)
2. Het nieuwe grote bakboek - Heel Holland bakt van Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven (2)
3. Recepten notitieboek (8)
4. Bakbijbel van Rutger van den Broek (5)
5. Uit de oven van Van Boven van Yvette van Boven (7)
6. 200 pasta recepten van M. Ricci (-)
7. Het broodbakboek - Sara Lewis (10)
8. Een druppel rozenwater van Merijn Tol en Nadia Zerouali (3)
9. Eet Paleo in 7 Stappen - Marinka Bil (9)
10. Het ultieme Kerstkookboek (-)
Iedere woensdag publiceert Hebban de Top 10 Eten & Drinken, dit zijn de 10 boeken die de week daarvoor het best verkocht zijn in Nederland. Bekijk hier de Top 10 Eten & Drinken week 49.
Recensies
Mieke Schepens over delicious. 60 x ovenrecepten - Valli Little
Sia Vogel over Top with cinnamon - Izy Hossack
Kitchen Table Happiness over Easy curry Vegetarisch - Madhur Jaffrey
Cecile Bol over Weet wat je eet - Daan de Wit
Maaike Ebbinge over delicious. 60 x easyrecepten - Valli Little
Helma Koot over Wijn van Nederlandse bodem - Geert-Jan Vis & Denise Maljers Stan Beurskens
Maaike Ebbinge over Zoals alleen oma dat kan - Danny Jansen
Walter Luitwieler over Simple smart cooking - Julius Jaspers
Heb je na het lezen van dit Hebban Culinair Weekoverzicht zin gekregen om zelf te gaan koken? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op Gezond feesten van Amber Albarda.