Meer dan 6,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terug

Listmania /

Hebban Feelgood recensie top 10 juli

Op Hebban lichten we elke maand tien Feelgood-recensies uit, die vorige maand zijn geschreven door onze Hebban-recensenten. Recensies die opvallen vanwege het overtuigende oordeel of de mooie schrijfstijl. Bekijk hier de Hebban Feelgood recensie top 10 van juli.

Kamila Straatsburg over Badgasten - Emma Straub ***
   
“Het lijkt alsof Emma Straub een serieuze poging doet om van een literair thema - een ontwricht gezin – ware literatuur te maken. Dat vermogen is niet iedereen gegeven en Straub is in haar poging helaas niet overtuigend, zij blijft hangen in een soort fake romantiek, doorspekt met opmerkingen over leven, liefde, seks en ouderschap. Haar boek is voorbij de veilige boei van feelgood gevaren, maar heeft de verre haven van de literatuur niet bereikt. Jammer.”

Diana van Eynde over  Ik verdrink in jou - Jasinda Wilder *****

“Nelly en Colton zijn enorm goed uitgediept. Wilder schuwt geen goede en slechte eigenschappen. Colton is eigenlijk een eikel en Nelly is soms ook best een bitch te noemen. Maar de acties worden naarmate het verhaal vordert steeds begrijpelijker. Ieder gaat op zijn eigen manier met verdriet en schuldgevoelens om. Dat laat dit boek erg mooi zien.”

Marijke Verhoeven  over Het boek van gevonden voorwerpen - Lucy Foley ***

“De schrijfster heeft een dromerige, melancholieke schrijfstijl, die soms zelfs poëtisch overkomt. Er zijn werkelijk prachtig gevormde zinnen die uitstekende sfeerbeschrijvingen weergeven en diepzinnig vertellen over de gemoedstoestand van de karakters.”

Julia Berendse over Een huis in Frankrijk – Eva de Wit ***
   
“Desalniettemin is het idee van het herenigen van vier oude vriendinnen een goed bedachte feelgood-plot tegen het decor van het romantische landhuis in Zuid-Frankrijk. Daarin weet De Wit een gedenkwaardig toneel neer te zetten voor haar verhaal. De latere intriges rondom de eigenaren van het landhuis zijn bovendien een prima toevoeging aan het verhaal. Het zorgt voor een welkome spanningsboog die de aandacht van de lezer weet vast te houden.”

Janneke Elderbroek over Gestolen tijd - José Vriens ***

“Het verhaal is goed opgebouwd en gaat verder dan alleen het leven van een jonge moeder met een depressie. Tijdens het lezen worden de verschillende lijnen in het verhaal steeds verder uitgediept, wat ervoor zorgt dat je helemaal in het verhaal zit.”

Paula Heeger over Wacht op mij - Gayle Forman ****

Wacht Op mij is een somber en ontroerend boek, maar het is vooral een boek waarin levenslessen verborgen zitten en personages met emoties waarin je stukjes van jezelf herkent.”

Chantal Winckens over Gelukspad 3 - Anna Fredriksson ****

“Frederiksson bouwt de karakters langzaam op, waardoor ze beetje bij beetje steeds dichter bij je komen te staan. Je krijgt een duidelijk beeld van hoe ieder voor zich met rijkdom omgaat.”

Diana van Eynde over Zin – Jackie van Laren ****
 
Zin is een snelle en heerlijke roman die je niet snel wil wegleggen. De erotische scènes volgen elkaar in rap tempo op, maar worden afgewisseld met de goedbedoelde romantische pogingen van Q. Ook het team van Q – Taco, Caroline, Len en Leo – sluit je in je hart. Zin is een geslaagd deel 1.”

Kamila Straatsburg over Onvoorwaardelijk - Colleen Hoover *

“Vanaf het begin tot en met het zoetsappige, sentimentele einde is er in Onvoorwaardelijk  niets te vinden wat ook maar iets van een positieve leesbelevenis achterlaat, niet de dimensieloze personages, niet het weinig originele verhaal en zeker niet het onelegante, primitieve taalgebruik.”

Selene over De schaamteloze passie van Mademoiselle S. - Mademoiselle S. ***

“Dit is een onderwerp uit het interbellum waar je niet zoveel over hoort. Wat dit boek historisch gezien interessant maakt, is dat het bestaat uit brieven die door een vrouw uit die tijd zijn geschreven.”

Paula Heeger over Je bent geweldig - Jill Mansell *****

“Wat ook knap gedaan is zijn de verhaallijnen. Omdat er maar liefst drie verhaallijnen zijn, zou je denken dat het verwarrend wordt, maar dat is het allesbehalve. In het begin is het even wennen omdat je moet uitvogelen wie de personages zijn, daarna leest het boek zo fijn weg dat je het binnen een paar uur uit hebt gelezen. En dat is eigenlijk het enige nadeel aan dit boek: het is te snel uit!”



Over de auteur

Natascha van der Stelt

473 volgers
980 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Hebban Feelgood recensie top 10 juli