Hebban Weekopening #17: op naar feestmaand mei!
Heb jij dit weekend nog een mooi boek gevonden op de vrijmarkt? Nu Koningsdag achter ons ligt, is april alweer bijna voorbij en daarmee loopt ook onze LEWA-maand ten einde. Als je nog mee wil doen, is dit dus hét moment om een boek buiten je comfortzone op te pakken. Ik stapte eerder deze maand al buiten mijn comfortzone met het feelgoodboek De liefdeshypothese van Ali Hazelwood, waar ik veel plezier aan heb beleefd. Wie weet volgen er dus nog wel meer feelgoodboeken dit jaar!
Mei wordt een drukke, leuke en overvolle maand op Hebban. We reiken de Hebban Thrillerprijs 2024 uit, starten de verkiezing voor de Hebban 1000 én we vieren ons 10-jarig jubileum, met mooie winacties, artikelen uit de oude doos en heel veel feestelijke verrassingen. Maar natuurlijk beginnen we de maand zoals altijd met de aankondiging van het nieuwe Hebban Boek van de Maand. Ik kan er nog weinig over loslaten, maar wil wel alvast met jullie delen dat je van dit verhaal gegarandeerd een grote glimlach op je gezicht krijgt.
Ik lees nu...
Ik heb net De bewaring van Yael van de Wouden uitgelezen en moet nog kiezen wat mijn volgende boek wordt. Nadat ik de serie The Three Body Problem heb gezien, wil ik graag de boekenreeks van Cixin Liu lezen waar die op gebaseerd is, te beginnen met Het drielichamenprobleem, om antwoord te krijgen op al mijn onbeantwoorde vragen. Maar tegelijkertijd is dat een fikse tijdsinvestering: 2000 pagina's gevuld met een verhaal dat ik nu grotendeels al ken. Dus wellicht dat ik toch een van de vele boeken oppak die nog op mijn Wil ik lezen-plank liggen: Bewaar de zomer van Alma Mathijsen, Tweede plaats van Rachel Cusk of De lichtjaren van Jens Meijen.
Socialmediamanager Roos houdt van gedichten, verhalen over boerderijdieren en van schrijven in de kantlijn. Ze studeerde literatuurwetenschap en zoekt sindsdien (meestal tevergeefs) naar apokoinous.
Blik op verwacht
Ik ben een enorme fan van Taylor Swift, maar over het algemeen niet zo'n fan van essays, boeken, tijdschriften en artikelen die over Taylor Swift worden geschreven. Die zijn meestal gericht op fans die de kleinste details over haar leven willen weten (wist je dat Taylor graag karamelsiroop in haar koffie doet?) óf geschreven door seksistische mannen die haar wegzetten als tieneridool dat alleen over haar exen kan zingen. Daarom kijk ik zo uit naar T.S., een bundel vol analytische en kritische essays van schrijvers (en Swifties) als Hanna Bervoets en Sophia Blyden, waarin haar oeuvre en teksten uitgeplozen worden. Daarnaast ben ik benieuwd naar Oroppa, over de verdwijning van een beroemde kunstenares, en koos ik ervoor om wat kattenpoëzie uit te lichten. In Hannes & Hassan weten meer dan jij beleven de twee ruziemakende katten uit Edward van de Vendels Gelukkig en blij een aantal nieuwe avonturen. Zachte landing op leeuwenpootjes koos ik niet alleen vanwege de fantastische cover, maar ook omdat de bundel vol staat met nieuwe gedichten van P.C. Hooft-prijswinnaar Astrid Lampe.
Mijn Hebban Reading Challenge
Het gaat super met mijn Reading Challenge, ik zit al op 50%. Het lijkt erop dat ik mijn doel van drie boeken per maand makkelijk ga halen en dat ik misschien zelfs wel een boek per week haal dit jaar. Ik wilde daarnaast wat meer verschillende genres lezen. Ook dat gaat lekker: ik heb feelgood, thrillers, jeugd en fantasy al afgestreept. Na de essaybundel over Taylor Swift (non-fictie) hoef ik alleen nog maar een YA-boek. Heb jij een goede tip? En doe jij al mee aan de Hebban Reading Challenge?
En wat lees jij nu?