Het najaar van De Bezige Bij
De Bezige Bij is een grote literaire uitgeverij in Nederland en Vlaanderen, zowel op het gebied van Nederlandse als vertaalde literatuur, fictie en non-fictie. Onder haar dak huizen ook twee andere uitgeverijen: bij Thomas Rap verschijnt literatuur, non-fictie, sport en cabaret, bij uitgeverij Cargo ligt het zwaartepunt op thrillers, romans en verhalende non-fictie. In Antwerpen huist een eigen Bezige Bij-redactieteam dat in nauwe samenwerking met het moederhuis in Amsterdam op zoek gaat naar talentvolle Vlaamse auteurs.
In dit overzicht: De Bezige Bij, Thomas Rap en Cargo.
Uitgelicht
In oktober verschijnt de internationale doorbraak van de Britse Gillian McAllister. In de nacht dat de wintertijd ingaat ziet Jen haar zeventienjarige zoon een vreemdeling vermoorden. De volgende ochtend word ze wakker en is het opnieuw de dag van de moord. Kan ze de toekomst veranderen? De vertaling is van Els Franci-Ekeler.
Een neonazi en een queer man. Een Hutu en een Tutsi. Een politieagent en een bankovervaller. Overal ter wereld komen vriendschappen voor tussen mensen die op het eerste gezicht veroordeeld lijken tot vijandschap. Maurits Chabot baseerde zich op de interviews die hij jarenlang verzamelde. Het boek verschijnt in oktober.
Met dit boek brengt Greta Thunberg de nieuwste kennis en inzichten van ruim 100 vooraanstaande denkers en wetenschappers bijeen over hoe de vele crises op onze planeet met elkaar samenhangen. De onverbloemde waarheid over hoe en waarom onze wereld verandert is te lezen vanaf oktober 2022. De vertaling is van Linda Broeder.
De kuil is de eerste roman van Laura van der Haar bij De Bezige Bij. Het verhaal draait om de relatie van Lennart en Kasja, die een gewoonte is geworden. Als Lennarts zusje uit een boom valt en in coma ligt, gaat hij op onderzoek uit. Intussen verliest Kasja zich in een vurige affaire met een projectontwikkelaar. De roman verschijnt in januari 2023.
100 jaar Proust
18 november 2022 zal in het teken staan van de 100ste sterfdag van Marcel Proust, met lezingen, activiteiten en bijzondere edities. Zo is de complete 'Op zoek naar de verloren tijd'-reeks in hernieuwde uitgaves te krijgen en verschijnen er twee bijzondere boeken. De vijfenzeventig bladen is een herontdekking van Prousts aantekeningen over 'Op zoek naar de verloren tijd', vertaald door Reintje Ghoos, Philippe Noble, Désirée Schyns en Jan Pieter van der Sterre. De tijdmachine van Marcel Proust waarin hoogleraar Ieme van der Poel een parallel tussen de belle époque en onze eigen tijd schetst.
Deze boeken verschijnen in november 2022
Ook verwacht
Hou Hebban in de gaten voor meer verwachte boeken voor het najaar van 2022. Kijk hier voor alle afleveringen uit de reeks.