Je kunt niet met én niet zonder: vijf nieuwe boeken over broers en zussen
Een ding hebben deze boeken gemeen: ze gaan over (de band tussen) broers, zussen of een broer/zus-combinatie. Verder zijn het zeer verschillende verhalen, bijvoorbeeld over een tweeling, een grote familie, of een relatie die onder druk komt te staan door het krijgen van een baby. En het zijn ook nog eens verschillende genres, dus voor iedere lezer zit er wel een verhaal bij.
Waar ik liever niet aan denk van Jente Posthuma
Jente Posthuma debuteerde in 2016 met haar boek Mensen zonder uitstraling, een boek dat gelijk goed werd ontvangen en genomineerd werd voor de Hebban Debuutprijs 2017. Posthuma omschrijft zichzelf als een 'moeilijke schrijver' en daarom heeft dit boek even op zich laten wachten. Maar nu is daar haar tweede roman: Waar ik liever niet aan denk. In dit boek gaat het om de hoofdpersoon en haar tweelingbroer, de enige van wie ze zeker is. Ze houden allebei van New York, en zouden er, wat er ook gebeurde, samen heen verhuizen op hun achtentwintigste. Maar opeens wil hij liever een tijdje zonder haar.
Ga naar de boekpagina van Waar ik liever niet aan denk
Lees hier een sneak preview van Waar ik liever niet aan denk
De beste leugen van Tanen Jones
Tanen Jones is een Amerikaanse schrijfster en De beste leugen is haar debuut. In dit boek gaat Leslie na de dood van haar vader op zoek naar haar zus Robin, die ze al tien jaar niet heeft gezien. Alleen als ze samen naar de notaris gaan hebben ze recht op het geld dat hun vader hen naliet. Maar als Robin blijkt te zijn overleden aan een overdosis, besluit Mary, Robin's huisgenote, haar te spelen. Dan komt ze erachter dat Leslie haar niet de volledige waarheid heeft verteld. De thriller is vertaald door Danielle Stensen en verschijnt in augustus.
Ga naar de boekpagina van De beste leugen
Vol verwachting van Madelein Kerseboom
Madelein Kerseboom schreef eerder al de feelgoodromans De Hot Daddy List en Verleidelijk lekker. In juli verschijnt haar nieuwe boek Vol verwachting. De twee zussen Anouk en Hanne Jacobs hebben een hechte band, maar zijn compleet verschillend. Anouk geniet van haar vrijheid en leeft een avontuurlijk bestaan. Hanne is al jaren samen met Bas. Ze zijn getrouwd en willen dolgraag een kindje. Maar een zwangerschap blijft uit en Hanne en Bas starten noodgedwongen met ivf. Dan blijkt Anouk zwanger te zijn van een man met wie ze één nacht heeft doorgebracht, en de zussenband komt flink onder druk te staan.
Ga naar de boekpagina van Vol verwachting
De dag dat ik mijn naam veranderde van Bibi Dumon Tak
Bibi Dumon Tak staat vooral bekend om de kinderboeken die ze schreef, maar met De dag dat ik mijn naam veranderde zet ze een indrukwekkende roman neer. De schrijfster verloor haar zus aan kanker en mocht van diens ex-man haar neefjes nooit meer zien. Deze aangrijpende gebeurtenis en de woede die ze daarbij voelde, verwerkte ze in een roman die met vijf sterren werd beoordeeld in NRC. Via hoofdpersonage Anna onderzoekt Dumon Tak wat er met je gebeurt als je zusje is overleden en je niet aan rouw kunt toekomen.
Ga naar de boekpagina van De dag dat ik mijn naam veranderde
Loop nooit weg zonder helm van Camille Bordas
De Franse schrijfster Camille Bordas schreef Loop nooit weg zonder helm, over de elfjarige Isidore Mazal, de jongste in een gezin met zes kinderen. Zijn drie zussen en twee broers zijn superintelligent, hebben klassen overgeslagen en zijn bezig met hun proefschriften. Isidore heeft nog nooit een klas overgeslagen, zijn kracht zit in zijn gevoelige kant. Wanneer er iets tragisch gebeurt, is hij degene die zijn broers en zussen kan helpen. Uit de Hebbanrecensie: 'Er zit veel humor in het verhaal [...] en tegelijkertijd is het ontroerend om een kijkje te krijgen in het hoofd van Isidore.' Het boek is vertaald door Gertrud Maes.
Ga naar de boekpagina van Loop nooit weg zonder helm