Nieuws /
Kookboek van de Maand April: Fin de siècle patisserie
Hendrik Hemker schreef als leerling-patissier bij de befaamde Amsterdamse banketbakker F.T.Köttelbrink zijn recepten in een notitieboekje. De recepten uit de periode 1898-1899 behelzen korte aantekeningen, waar Hemker als vakman-in-spe gebruik van maakte. De meer dan honderd handgeschreven recepten zijn in hedendaags Nederlands uitgewerkt en toegelicht. De Amsterdamse patissier Cees Holtkamp leverde daarvoor een schat aan historische informatie aan en schreef een voorwoord. Zo is het boek Fin de siècle patisserie ontstaan.
In Fin de siècle patisserie staan vele makkelijk te maken ‘zoete’ klassiekers als bitterkoekjes, bolussen, tulband, kattentongen, ontbijtkoek en spritsen. Maar ook palmiers, Sucre d’Or, macaron fouré en kardinaaltaart. Hartige zaken ontbreken evenmin. Denk: kroketten, ragout en saucijzenbroodjes.
Lees meer op www.kookboekvanhetjaar.nl.