Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terug

Nieuws /

Kookboek van de Maand April: Fin de siècle patisserie

Na het grote aanbod aan zogeheten bakboeken, met recepten voor taarten, koekjes en ander lekkers uit de oven, is er nu eindelijk een bakboek avant la lettre verschenen: Fin de siècle patisserie. Het boek bevat aantekeningen van een negentiende eeuwse leerling-banketbakker en is geschikt om in te lezen én uit te bakken.

Hendrik Hemker schreef als leerling-patissier bij de befaamde Amsterdamse banketbakker F.T.Köttelbrink zijn recepten in een notitieboekje. De recepten uit de periode 1898-1899 behelzen korte aantekeningen, waar Hemker als vakman-in-spe gebruik van maakte. De meer dan honderd handgeschreven recepten zijn in hedendaags Nederlands uitgewerkt en toegelicht. De Amsterdamse patissier Cees Holtkamp leverde daarvoor een schat aan historische informatie aan en schreef een voorwoord. Zo is het boek Fin de siècle patisserie ontstaan.

In Fin de siècle patisserie staan vele makkelijk te maken ‘zoete’ klassiekers als bitterkoekjes, bolussen, tulband, kattentongen, ontbijtkoek en spritsen. Maar ook palmiers, Sucre d’Or, macaron fouré en kardinaaltaart. Hartige zaken ontbreken evenmin. Denk: kroketten, ragout en saucijzenbroodjes.

Lees meer op www.kookboekvanhetjaar.nl.



Over de auteur

Natascha van der Stelt

471 volgers
965 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Kookboek van de Maand April: Fin de siècle patisserie

 

Gerelateerd