Nieuws /
Kookboek van de Maand Mei: Morito
Morito van de Britse Sam & Sam Clark is hét kookboek voor iedereen die graag gerechtjes deelt met zijn of haar tafelgenoten. Heerlijk proeven van tapas die net even anders zijn dan gebruikelijk. Het boek biedt inspiratie voor mooie zomeravonden.
Morito is de naam van de gelijknamige tapasbar in Londen. Drie jaar geleden begonnen Sam(antha) en Sam(uel) Clark dit restaurant met de Spaanse evenknie ervan in gedachten. Eerder openden ze restaurant Moro, eveneens in de Britse hoofdstad. In deze drukbezochte eetgelegenheid serveren ze geen trendy eten, maar huiselijke mediterrane gerechten en street food. De Clarks bundelden de recepten van Moro in drie kookboeken. Alledrie de uitgaven zijn bij vele thuiskoks over de hele wereld (ook bij de bedenkers van het Kookboek van de Maand) nog altijd zeer gewild.
Morito is geheel gewijd aan tapas en mezze. Zo’n 150 recepten voor gerechtjes om te delen, maar die met wat fantasie ook tot een hoofdmaaltijd zijn om te toveren. Met vlees, vis maar ook geheel (en veel!) vegetarisch. De Clarks nemen je met hun gerechten mee op reis naar Spanje, Marokko, Turkije, Libanon en Egypte. En ze geven er steeds hun eigen twist aan.
Lees verder op kookboekvanhetjaar.nl. Hier vind je ook het recept voor Sam’s lievelingsgerecht uit Morito: bietenborani.
Marlene Bijlsma (Kitchen Table Happiness) gaf Morito vier sterren en noemt het in haar Hebban-recensie een vrolijk en kleurrijk boek waar ze zeker vaker uit gaat koken.