Nieuws /
Kookboek van de Maand November: De vrolijke tafel
Karin Luiten, beter bekend als 'Koken met Karin', viert in 2015 een feestje. Als culinair journalist, kookboekenschrijver en blogger zit ze tien jaar in het vak. Het thema van haar nieuwste (en tiende!) kookboek, De vrolijke tafel, heeft ze er maar meteen op aangepast. Want niet helemaal verwonderlijk: een etentje staat voor Karin symbool voor een feestje. Voor haar geen borrelfeestjes maar eetfeestjes.
Nou krijgen sommige mensen het meteen benauwd bij het idee om een etentje te geven. En dat is jammer: het is geen stressmoment, maar een aanleiding voor een vrolijk samenzijn, aldus Karin. Hoe pak je het aan? Simpel: je kiest gerechten die je van tevoren kunt maken (hoef je ook niet de hele middag of avond in de keuken te staan).
En nog een handige tip: je kunt de taken verdelen. Neem bijvoorbeeld een pastafeestje (ja, overal zit volgens Karin wel een feestje in): het maken van verse pasta kun je samen met je gasten doen. Laat de kinderen aan de slinger van de pastamachine draaien. Succes en plezier gegarandeerd. O ja, en de pastasausjes maak je van tevoren. Makkelijker kan een etentje geven niet zijn.
Lees hier verder