Kookboekenweek: 5 bakboeken verzameld
Bak!
Auteur: Paul Hollywood
Uitgeverij: Good Cook Publishing
In BAK! geeft meesterbakker Paul Hollywood, bekend als jurylid van het immer populaire The Great British Bake Off, zijn favoriete en allerbeste bakrecepten. Van hartig tot zoet, stap-voor-stap in beeld gebracht en met tips en trucs voor de thuisbakker. Ga aan de slag en tover fantastische baksels uit de oven. Van pain de Campagne, zuurdesembrood, focaccia en sodabrood tot en met zoete zaligheden als blondies, cheesecake met bosvruchten en spektakelstukken als Baked Alaska als dessert.
Verschenen op 2 november
Masterclass bakken
Auteur: Matthew Jones
Uitgeverij: Terra
Met dit bijzondere bakboek wordt elke bakliefhebber een ervaren thuisbakker. Met meer dan 90 onfeilbare, klassieke bakrecepten ontdek je hoe leuk het is om in je eigen keuken te bakken als een professional. Van eenvoudige klassiekers, zoals Victoria sponge cake, rustiek brood en chocolate chip cookies, tot de meer uitdagende millefeuille, babka en hartige croissants, inclusief recepten voor diverse soorten jam en marmelade om je brood, taarten, cakes, koekjes en desserts mee af te maken.
Verschenen op 29 juli
Bakken met groenten
Auteur: Lina Wallentinson
Uitgeverij: Terra
Baguettes van groene courgette, wortelbroodjes en knäckebröd met knolselderij. Wanneer je gaat nadenken over broodbakken met groente, zijn de mogelijkheden eindeloos. Het resultaat is niet alleen heerlijk en kleurrijk, maar heeft ook extra voedingswaarde. In Bakken met groente van de Zweedse kookboekenschrijfster Lina Wallentinson vind je 56 recepten die allemaal groenten bevatten en waarvan er vele ook glutenvrij zijn. Dit boek maakt het eten van groenten zowel gemakkelijk als lekker!
Verschenen in 2021
De Zilveren Lepel - Bakboek
Auteur: diverse auteurs
Uitgeverij: Spectrum
Van cakes, taarten, gebakjes, koekjes, chocolade, semifreddo tot pudding en nog véél meer dolci om je vingers bij af te likken! De Zilveren Lepel is onbetwist dé autoriteit op het gebied van de Italiaanse keuken. De Zilveren Lepel - Bakboek is de eerste editie die zich helemaal richt op dolci – het Italiaanse woord voor zoetigheden. In dit prachtig vormgegeven boek komt de patisserie uit de verschillende Italiaanse regio’s tot leven in 140 klassieke en eigentijdse recepten. Inclusief 50 basisrecepten waarmee je de bouwstenen krijgt om Italiaans te leren bakken. Alle voorzien van stap-voor-stapfotografie.
Verschenen op 30 augustus
Het Nederlandse koekjesboek
Auteur: Natascha van der Stelt
Uitgeverij: Het zwarte schaap
Onze stroopwafels zijn inmiddels wereldberoemd en ze komen uit een eeuwenoude traditie van koekjes bakken in Nederland. Krakelingen, letterkoeken en evenveeltjes zijn een kleine greep uit de rijke oogst aan koekjes die je in oude kookboeken terugvindt. Koekjes die in vroeger eeuwen thuis werden gebakken, voor speciale gelegenheden, feestdagen of gewoon voor bij de thee. Natascha van der Stelt probeerde ze uit, koos de lekkerste en bewerkte de recepten voor 21e-eeuwse bakkers. Heerlijk erfgoed waar we trots op kunnen zijn!
Verschenen in 2020
De Kookboekenweek 2022
Ben je dol op lekker eten? En word je heel vrolijk van mooie kookboeken? Dan is de Kookboekenweek écht iets voor jou! De Kookboekenweek is van vrijdag 4 tot en met zondag 13 november.