Kookboekenweek: 5 wereldse kookboeken verzameld
De keukens van Oekraïne
Auteur: Olia Hercules
Uitgeverij: Kosmos uitgevers
Van geroosterde aubergineboter met tomatentoast, lichte bietenborsjtsj met home made dumplings tot zoete maanzaadcake toe: wie wist hoe verrassend lekker de Oekraïense keuken is? Olia weet als prijswinnende chef met Oekraïense roots als geen ander hoe ze van de klassiekers van haar vaderland frisse en sprankelende gerechten helemaal anno nu maakt. De keukens van Oekraïne bevat als extra prachtige verhalen over de eetgewoontes uit alle windstreken en alle keukens van het land; de binnen- en buitenkeuken. Zo ontdek je hap voor hap de keukens van dit land.
Verschijnt op 29 november
Yoko
Auteur: Yoko Inagaki & Christel van Bree
Uitgeverij: Becht
Yoko geeft een uniek inkijkje in de Japanse keuken en cultuur. Niet alleen door de lekkere gerechten, maar ook door prachtige verhalen en foto's. Door de ogen van Yoko zien we de traditionele kant van Japan, maar ook de moderne invloeden van buitenaf die inmiddels met het land zijn verweven. Om de heerlijkste Japanse gerechten te creëren, bezocht Yoko onder meer misoboerderijen en leerde ze de fijne kneepjes van een ware sojasausgoeroe. Alle gerechten in dit authentiek Japanse kookboek bevatten typische Japanse ingrediënten als sojasaus en miso, en stralen de eenvoud uit die Japan zo kenmerkt.
Verschijnt 16 november
Jiwa
Auteur: Carl Lemette & Mas van Putten
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar
Wat maakt dat je altijd naar dat ene gerecht blijft terugverlangen, dat dat ene gerecht voor altijd een herinnering blijft of dat je na de eerste hap er gelijk nog één wilt? Mas van der Putten en Carl Lemette ontrafelen hun Indische en Molukse roots en geven traditionele gerechten een lokaal funky nieuw jasje. Van een oldschool dumpling tot een romige dragonfly chicken en gravadlax in sake, dille en Javaanse suiker. Jiwa staat vol Aziatische en Indische gerechten die je in je ziel raken. Jiwa is een kookboek vol gerechten en verhalen die je leren hoe je mensen uit je handen kunt laten eten en hoe je elkaar altijd in je hart kunt sluiten.
Verschenen op 26 oktober
De bijbel van de Turkse keuken
Auteur: Hale Amus
Uitgeverij: Carrera
Van börek tot baklava en van meze en dolmas's en pilav: in De bijbel van de Turkse keuken neemt Hale Amus je mee op reis door de diverse regionale keukens van Turkije. De geografische ligging maakt van Turkije een culinaire schatkamer. Het land wordt aan drie kanten omringd door de Egeïsche, de Zwarte en de Middellandse Zee. Deze unieke ligging, gecombineerd met de migratie van Turken uit Centraal-Azië naar Europa, heeft door de eeuwen heen de identiteit van de Turkse gastronomie gevormd.
Verschenen op 28 oktober
Carpati
Auteur: Irina Georgescu
Uitgeverij: Good Cook Publishing
Culinaire melting pot uit het hart van Oost-Europa. De keukens van Oost-Europa staan al jaren in de belangstelling, en terecht. In deze regio staan authenticiteit en culinaire tradities hoog in het vaandel en verbouwen veel mensen nog steeds zelf hun groenten. Met Carpati maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden.
Verschenen op 9 november
De Kookboekenweek 2022
Ben je dol op lekker eten? En word je heel vrolijk van mooie kookboeken? Dan is de Kookboekenweek écht iets voor jou! De Kookboekenweek is van vrijdag 4 tot en met zondag 13 november.