Meer dan 6,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terug

Leesclubs /

Leesclubvragen: 'Interne dreiging' van Matthew Quirk

Bij elk Hebban Boek van de Maand bieden we een gratis te downloaden discussieset die je kunt gebruiken om het boek met je eigen leesgroep te bespreken. Natuurlijk kun je de vragen ook gebruiken om zelf over het boek na te denken, als voorbereiding op een recensie of als inspiratie om vragen af te vuren op een nietsvermoedende lezende vriend(in) die dit boek net achter de kiezen heeft.

Het Hebban Boek van de Maand ~ April

Interne dreiging

Matthew Quirk, vertaald door Kees van Weele

De dag waar elke geheime agent voor heeft getraind is aangebroken: code zwart, het Witte Huis is gevallen. De president moet vluchten naar een verborgen bunker buiten DC en alleen zijn vertrouwdste ambtenaren en agenten mogen mee – degenen die koste wat het kost de regering zullen beschermen. Erik Hill is een van deze agenten. Hij heeft zijn leven toegewijd aan de geheime dienst en beschouwt de dienst als zijn familie en zijn levensdoel. Ondanks Eriks groeiende haat tegen de corruptie in Washington kan hij zijn loyaliteiten niet vergeten. De regering wordt aangevallen en hij is de enige die de dreiging kan verslaan.

Het bewijsmateriaal leidt Erik naar een samenzwering die tot het hoogste regeringsniveau reikt, en de aanval blijkt georganiseerd te zijn door mensen met wie hij zit opgesloten. Wanneer de daders in de bunker toeslaan en de paranoia toeneemt, zal Erik er alles aan moeten doen om zijn mensen, zichzelf, en zijn land te redden.

Meer over het Boek van de Maand

Een discussieset, wat kan je ermee?

Ken je dat gevoel? Dat je een boek dichtslaat en er zo van onder de indruk was dat je dolgraag met anderen wilt praten over het verhaal? Of dat je vraagtekens stelt bij een roman en benieuwd bent hoe anderen erover denken? Boeken lezen is leuk, maar met andere lezers praten over het gelezen boek is nóg veel leuker. Wellicht is een bepaalde vorm de gouden keuze voor jou of gooi jij liever vijf soorten in de mix en vlieg je van de een naar de ander. De sleutel is: doe waar jij blij van wordt.

Een ‘ouderwetse’ leesgroep komt elke zes weken bij elkaar, schenkt een glaasje wijn in en bespreekt een vooraf gekozen en gelezen boek. Tegenwoordig, en zeker sinds we zo gewend zijn aan videobellen, is het niet per se noodzakelijk om fysiek af te spreken. Wil jij een leesgroep vormen met je vriendengroep, maar ben jij naar Australië geëmigreerd? Dat kan! Maar kies een voor iedereen prettig tijdstip uit. Kies de vorm die bij jou en je groepsleden past, online of offline. Natuurlijk blijft de fysieke bijeenkomst leuk, zeker als je het combineert met om de beurt koken voor de groep, zoals de jongensleesclub Nescio deed.

Wellicht heb je al een lezende vriendenkring en vormen jullie automatisch een prima leesclub. Het kan echter ook zijn dat je op zoek moet naar gelijkgestemden. Kijk of er interesse is in een buurtleesgroep (ga de deuren af of stel de vraag in de buurtapp). Plaats een oproep in het wijkkrantje of bij de plaatselijke bibliotheek. Organiseer eerst een kennismakingsavond, zodat je elkaar kunt leren kennen. Vraag iedereen een favoriet boek mee te nemen en daarover te vertellen. Bespreek tijdens deze avond de vorm, de frequentie en de boekenkeuze. Iedereen kan dan voor zichzelf bepalen of dit een groep is waarmee hij/zij boeken wil bespreken.

Op Hebban kun je deelnemen aan de online leesclubs die we organiseren en daarvoor kun je zelfs het te bespreken boek winnen. Heb jij het boek al maar wil je toch graag meedoen? Dan sluit je net zo makkelijk aan met je eigen exemplaar. Elke leesclub heeft een andere samenstelling en een eigen leesclubcoördinator die de discussie leidt.

Vind jij zo'n leesgroep nogal bewerkelijk, duurt een online leesclub op Hebban je te lang of heb je helemaal geen zin in een terugkerende verplichting? Dan kun je tóch gebruikmaken van zo'n handige discussieset. Denk bijvoorbeeld aan deze mogelijkheden:

Ga lekker uit eten met net die ene persoon die je kent die dit boek ook heeft gelezen en pak de discussieset erbij. Je zult met twee personen minder (verschillende) meningen hebben, maar je bent wel lekker vaak aan het woord in zo'n minileesclub.

Gebruik de discussieset om in je eentje na te denken over het boek dat je net uit hebt. Misschien laat het boek je nog niet echt los en heb je behoefte om er mentaal nog even in te blijven hangen. Dat kan met behulp van inhoudelijke vragen. Het kan helpen je leeservaring achteraf te verdiepen, waardoor je een betere en rijkere lezer wordt. Het kan je ook goed helpen bij het voorbereiden van een recensie die je over het boek wilt schrijven. Let in dat laatste geval wel op met spoilers. Een discussieset is bedoeld om een gelezen boek inhoudelijk te bespreken en de vragen zullen onherroepelijk antwoorden met spoilers opleveren.

Gooi een (enigszins spoilerveilige) vraag uit de discussieset eens in een willekeurige groep. Bij het uitgaan, op school, op je werk, in een Facebookgroep, op de boekpagina hier op Hebban. Wie weet welke leuke discussies je losmaakt!

Download de discussieset

Lees mee met de Hebban Boek van de Maand Challenge

Lijkt het je wat om samen met ons alle Boeken van de Maand mee te lezen, bijvoorbeeld samen met je eigen leesclub? Doe dan mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge. Meld je aan en elk gelezen Boek van de Maand telt automatisch mee voor je Challenge zodra je het boek op Gelezen zet. Je kiest zelf de volgorde en wanneer je welk boek wilt oppakken. Eind 2024 heb je alle zestien boeken met ons meegelezen!

Doe mee aan de Boek van de Maand Challenge



Over de auteur

Hebban Crew

2628 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Leesclubvragen: 'Interne dreiging' van Matthew Quirk

 

Gerelateerd

Over

Matthew Quirk

Matthew Quirk

Matthew Quirk is een Amerikaanse auteur. Hij studeerde geschiedenis en lite...