Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terug

Nieuws /

Nederland heeft zijn eerste foodfolly: My Beautiful Mayonnaise

door Hebban Culinair 1 reactie
Op allerlei plekken ter wereld verschijnen kleine, onafhankelijke foodmagazines die zich niets door de wetten van tijdschriften, marketing en lezersonderzoeken laten voorschrijven. Maar waar het slechts om één ding draait: het plezier om met letters, beeld, papier en verhalen aan de slag te gaan. Die magazines, met illustere namen als Put A Egg On It, zijn de helden van gentleman-schrijver Ronald de Nijs en punkschrijver Marjan Ippel. Twee jaar geleden hadden ze besloten om zelf ook zo’n blaadje te maken. Met net als hun inspiratiebronnen een rafelig randje.

Aan de keuken-/cafétafel bedachten ze het Engels/Nederlandstalige My Beautiful Mayonnaise, een experimentele ‘foodfolly’ over eten in kunst, literatuur, mode en wetenschap. Met de komst van vormgever Natasha Tastachova en vertaler Vivien Cook viel alles op z'n plaats. Sommige ideeën uit het prille begin haalden de eindrit, andere maakten plaats voor nieuwe. Tezamen vormen ze het eerste nummer van My Beautiful Mayonnaise.

Voor dit premièrenummer bleven de makers dicht bij zichzelf en dicht bij huis. Foodmemoires wisselen ze af met een verhaal over de kookkunsten van de Franse schrijfster Marguerite Duras, het eetdagboek van een tiener, rituelen, de stamgast, een nostalgist in zijn jaren dertig-keuken en nog veel meer. En er is vanzelfsprekend veel aandacht voor mayonaise. Tegendraads. Precies zoals een folly – zo’n even nutteloos als prachtig bouwwerkje in menige achttiende-eeuwse tuin.

Dit alles op papier. Want al kan niemand nog geen uur zonder internet, de tactiele sensatie van echt papier is voor de makers de kers op de taart, de mayonaise op de friet.

My Beautiful Mayonnaise verschijnt tweetalig (Nederlands en Engels) en wordt verkocht via geselecteerde boekhandels, kiosken, horeca en giftshops én via de webshop foodlingobijbel.nl/winkel/ en talkinfood.nl.

www.zestz.nl

www.talkinfood.nl



Over de auteur

Hebban Culinair

95 volgers
1 boek
0 favorieten


Reacties op: Nederland heeft zijn eerste foodfolly: My Beautiful Mayonnaise

 

Gerelateerd

Over

Marjan Ippel

Marjan Ippel

Foodtrendanalist Marjan Ippel is oprichter van Talkinfood.nl, schrijft voor onde...