Ontdek de indrukwekkende oorlogsroman 'Blijf hun namen noemen'
‘Stranger schrijft geweldig, daar is geen twijfel over mogelijk. […] Het contrast tussen het sobere proza en de gruwelijke gebeurtenissen, geeft het op momenten weerzinwekkend gewelddadige verhaal een bijna lyrische dimensie.’ – Minerva
Het is 1941. Een doodgewone woning in Trondheim, Noorwegen, wordt in beslag genomen door de nazi’s en omgedoopt tot hoofdkwartier van de gehate Gestapo-agent Henry Oliver Rinnan. Het huis met de bijnaam ‘Het bendeklooster’ wordt bezet door de Rinnan gang, die in de kelder honderden gevangenen op gruwelijke wijze verhoort, martelt en vermoordt.
‘Blijf hun namen noemen is een onvoorstelbaar innemend verhaal, geschreven in proza dat sprankelt en gloeit.’ – Dagbladet
Vijf jaar na de oorlog, krijgt het huis nieuwe bewoners: een jong, Joods stel met hun kinderen, die al zingend en verstoppertje spelend opgroeien in dezelfde kamers waarin slechts enkele jaren daarvoor nog gruwelijke taferelen plaatsvonden.
‘Meesterlijk en weerzinwekkend.’ – Adresseavisen
Waarom betrok dit gezin een huis dat symbool stond voor het kwaad? Hoe groeide de rustige en bescheiden schoenmakerszoon Henry Rinnan uit tot een van de grootste criminelen uit de Noorse geschiedenis?
Wil je graag verder lezen in Blijf hun namen noemen? Lees een fragment via onderstaande knop.
Blijf hun namen noemen is nu verkrijgbaar bij de (online) boekhandel. Wil je kans maken op een exemplaar? Doe dan mee met deze winactie (eindigt op 25 maart 2019).