Dossier /
Skinny six, de opvolger van culinaire bestseller Het 5 or less kookboek van Chickslovefood
Het nieuwe boek
Skinny Six is de (logische) opvolger van eerste boek van ChicksLoveFood, Het 5 or less-kookboek, waarvan binnen half jaar maar liefst 30.000 exemplaren werden verkocht. Dit keer is het niet het doel met vijf ingrediënten zo makkelijk, origineel en lekker mogelijk te koken – ideaal voor de beginnende en werkende kok -. Dit tweede kookboek van de chicks staat in het kader van gezond en lekker met maximaal 6 ingrediënten. Zonder shotjes van tarwegras en gojismoothies, maar met heerlijke baksels, power-ontbijtjes, volwaardige diners en skinny partyhapjes. Denk aan zoete aardappelgnocchi, peerkaneelmuffins, kalkoenballetjes in tomatensaus en Italiaanse filodeegcrackers.
De blog
Chickslovefood is opgericht door Elise Gruppen en Nina de Bruijn, toen ze tijdens hun masterstudie journalistiek in Rotterdam hun gezamenlijke passie voor eten combineerden. De blog is ontzettend geliefd door de optelsom van persoonlijkheid, een no-nonsense houding, gezonde recepten(behalve op Sinner Sunday) en vooral ook heel veel plezier. Inmiddels is de website zo hard gegroeid dat Nina en Elise het niet meer alleen aan kunnen en hulp krijgen van nog drie medewerkers. En ze bouwen langzaam verder aan hun imperium: kidslovefood, chickslovelittleones en chickslovehappiness zijn inmiddels een feit, net als de bijbehorende webshop(s).
Vijf Favorieten van
Benieuwd naar de vijf favorieten in de keuken van ChicksLoveFood? Wij interviewden ze en leerden onder andere dat Elise stiekem nog erg dol is op het lekker Hollandse gerecht andijviestamppot met vlees. Het hele artikel lees je hier.
Ontmoet de Chickslovefood
Wil je Nina en Elise graag ontmoeten? Op zaterdag 26 september zijn de dames aanwezig in boekhandel Scheltema te Amsterdam voor een exclusieve signeersessie!
Recept: Oosterse boerenkoolsalade
Nina: ‘Denk jij bij het woord “boerenkool” nog steeds aan de old school stamppot? Think again! Ik ben dol op boerenkoolstamp, maar je kunt zoveel meer met die gezonde, groene blaadjes. De combinatie van boerenkool met kokos is echt verrassend lekker, probeer maar. Enne, mooi meegenomen: deze skinny groente zit bomvol ijzer!’
Men neme (voor 2 personen):
- 100 g quinoa
- 200 g gesneden boerenkool
- 1 hand kokosvlokken
- 1 hand ongezouten cashewnoten
- 70 ml kokosmelk
- 1 limoen
En zo doe je het:
- Was de quinoa (dan is de smaak wat minder bitter) met behulp van een zeef en kook ’m volgens de verpakking beetgaar.
- Zet een tweede pan met kokend water en een snuf zout op het vuur en kook de boerenkool drie minuten, giet dan af. Zet even weg.
- Rooster de cashewnoten en kokosvlokken in een droge koekenpan in ongeveer 5 minuten goudbruin.
- Maak de dressing: meng de kokosmelk met een flinke scheut olie (liefst extra vierge olijfolie) en wat peper en zout.
- Giet de quinoa af en roer de boerenkool erdoor.
- Meng vervolgens de dressing door de salade en strooi de kokosvlokken en cashewnoten erover.
- Knijp ten slotte een halve limoen over de salade en serveer de andere helft erbij voor iedereen die nog een extra limoenshotje wil.
Bereidingstijd: 20 minuten
TIP! Kokosvlokken koop je bij de meeste biologische winkels. Kun je geen kokosvlokken vinden? Ga dan voor geraspte kokos.
Go online!
Op onze site hebben we nog veel meer originele recepten met boerenkool. Wat dacht je van een aardappel-boerenkoolcurry, een boerenkooltortilla of een gepofte zoete aardappel met romige boerenkool? Mmm…