Lees een fragment uit het debuut ‘Droog’
In de jaren 20 van de twintigste eeuw deden de Verenigde Staten een poging om de productie en verkoop van alcohol geheel te verbieden om zo alcoholgebruik en alcoholisme uit te bannen. Voor zijn romandebuut Droog liet Robert van Oirschot zich inspireren door die periode. Hij verweeft een fictieve drooglegging in Amsterdam naadloos met de feitelijke politieke en sociale situatie in de twintiger jaren.
Over Droog
Amsterdam, 1921. Antonie Donkers is amateurbokser en scharrelaar. Door tegen zichzelf in te zetten bij een illegale bokswedstrijd hoopt hij zoveel te verdienen dat hij zich uit het rauwe metier kan losmaken om met zijn jeugdliefde Helena een nieuw leven te beginnen. Hij heeft echter buiten de onderkoning van de hoofdstad, Theo ‘De Slachter’ Jansz gerekend, die het geld dat hij heeft verloren terugeist. Tot de laatste cent. Terwijl Helena’s toekomstbeeld in duigen valt zien Antonie en zijn vriend Johan, in de net ingevoerde drooglegging een oplossing voor hun benarde situatie. Gaandeweg neemt ook zijn invloed binnen de bende van De Slachter toe en de machtsstrijd die daarmee gepaard gaat, vindt zijn apotheose tijdens de Olympische Spelen in 1928.
Droog ligt vanaf 6 november in de boekhandel. Lees alvast een fragment via onderstaande knop!
Over de auteur
Robert van Oirschot is afgestudeerd informaticus en is werkzaam als adviseur op het snijvlak van innovatie en -organisatiestrategie. In zijn woonplaats Leiden is hij initiatiefnemer van de zoektocht naar 'De Ziel van Leiden', een sociaal crowdsourcingsproject met, door en over de stad. Begin 2017 verscheen een gelijknamige graphic novel, in een oplage van 55.000 exemplaren. Droog is zijn eerste roman en een droom die uitkomt.