Lezen /
Sneak Preview: Gefeliciteerd, Leonard Peacock
Na jarenlang met veel plezier Engelse literatuur en film te hebben gedoceerd op een middelbare school in Haddonfield (New Jersey), besloot Matthew Quick (1973) zijn baan op te zeggen om schrijver te worden. Dat deed hij met succes, zijn debuutroman The Silver Linings Playbook (Nederlandse vertaling: Maak me gek! ) werd in maar liefst dertig talen vertaald, won meerdere prijzen en is verfilmd met Bradley Cooper en Jennifer Lawrence in de hoofdrollen. Een wel heel bijzondere bekroning voor zijn werk was de plaats op de shortlist van de TIME 100 Most Influential People of the Year 2013.
Vorig jaar kocht Uitgeverij Lemniscaat een aantal boeken van Matthew Quick aan, waarvan de eerste, Liefde kan mislukken, in september 2015 werd uitgegeven. Op 1 februari verschijnt zijn nieuwe roman, Gefeliciteerd, Leonard Peacock, een psychologisch en geraffineerd verhaal over onmogelijke keuzes over de moed die soms wordt gevergd om door te gaan.
Het is de verjaardag van Leonard Peacock, vandaag wordt hij achttien. Ouder zal hij echter niet worden want vandaag zal hij zichzelf van het leven beroven met het oude pistool van zijn grootvader. Zo heeft hij besloten. Maar voordat het zover is heeft Leonard nog een queeste te vervullen. Eerst wil hij de vier belangrijkste mensen in zijn leven een geschenk geven om hen te laten weten dat zij niet schuldig zijn aan zijn dood. Hij bezoekt zijn oude buurman met wie hij altijd oude zwart-wit films keek, de violist uit zin klas, het christelijke meisje op wie hij verliefd is en langs zijn favoriete leraar, Herr Silverman. Daarna gaat Leonard op zoek naar zijn vroegere beste vriend, die zijn leven tot een hel heeft gemaakt. Nu is het Leonards beurt...hij wil de jongen vermoorden en daarna zichzelf.
Wil je alvast wat lezen uit dit boek?
Klik hier voor een voorpublicatie
Giveaway
Nog niet verzadigd? Doe mee met de giveaway en maak kans op een exemplaar van Gefeliciteerd, Leonard Peacock !
Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.
Meer veelbelovende romans in januari
De zwarte brug van Erik Vlaminck (13 januari, Wereldbibliotheek)
Op nog geen 200 meter van zijn ouderlijk huis sterft Leo Lenaerts in de zomer van 2015. Een gedwongen leven in anonieme stedelijkheid heeft hem ontworteld en getekend. Met alle gevolgen van dien.
De zevende dag van Yu Hua (14 januari, De Geus)
Als Yang Fei op zijn 41ste overlijdt is er geen geld voor een graf. Hij zwerft rusteloos rond door het hiernamaals en ontmoet doden uit zijn eigen leven, maar ook slachtoffer van het moderne China. Zelfmoordenaars, orgaanverkopers en onschuldig ter dood veroordeelden.
Naamloos van Pepijn Lanen (19 januari, Ambo Anthos)
In deze roman volgen we een aantal weken uit het leven van een naamloze dertiger die 'in between jobs' zit en tijdelijk in een nihilistisch appartement van een vriend verblijft. Hij is in gevecht met verslavingen, angsten, maar vooral met zichzelf.
Dijk van H.M. van den Brink (21 januari, Atlas Contact)
Op een koude ochtend in 1961 beginnen twee jongens hun werkzame leven in een kantoor aan een slordige Amsterdamse gracht. Veertig jaar later moet een van hen afscheid nemen. Maar waarom verschijnt hij niet op zijn eigen afscheidsreceptie?
Maar kom wel terug! van Toon Tellegen (26 januari, Querido)
In deze verhalenbundel staan de meest dierbare verhalen van Toon Tellegen over weggaan, achterblijven en gemis.
Bekijk de verwachtpagina voor meer verwachte boeken.