Nieuws /
Top 3 Kookboeken 2014 van Marieke den Hartog
Haar favoriet is Een lekkere suster en andere heerlijkheden van Marianka Spanjaard.
Marianka Spanjaard - Een lekkere Suster en andere heerlijkheden
Een prachtig kookboek met de familierecepten van 5 generaties van 1774 tot 1920. De familiegeschiedenis is uitgezocht zodat je een beeld hebt van degenen die de receptencollectie hebben opgeschreven en gebruikt. Daarnaast zijn ook de gerechten in deze tijd prima te koken en smakelijk, zoals het achttiende eeuwse recept voor atjar. De wortelpudding met bessensap is een waardig kerstdessert. Op de foto’s in het boek worden de gerechten gepresenteerd op porselein uit die tijd. Zeer interessant en mooi gepresenteerd.
Rudolph van Veen - Rudolph’s bakery
Naar het gelijknamige tv-programma. Heerlijke taarten, koekjes, hartige hapjes. Gewoon genieten van al het lekkers uit de keuken. Om dat koken leuk is. Bovendien ziet boek er zeer verzorgd uit. Puur als bladerboek is het al een feest.
Marian Mudder en Danielle Hermans - Fooddetective
Het leukste aan dit boek zijn niet de recepten. Dat zijn klassieke gerechten en hoewel het altijd handig is daarvoor een goed recept te hebben liggen vind ik zelf het eerste deel veel leuker. Daarin zoeken ze, als ware detectives, de oorsprong uit van die klassieke gerechten. En dat levert mooie, bijzondere, hilarische en gekke verhalen op. En verhalen vertellen, dat kunnen de dames!