Nieuws /
Top 3 Kookboeken 2014 van Marieke Pulles
Marieke Pulles koos een bakboek als nummer 1 in haar Top 3.
1. Bakken met Paul Hollywood
In het boek Bakken met Paul Hollywood, jurylid van The Great British Bake Off, legt hij uit wat belangrijk is en waar je op moet letten bij de verschillende soorten deeg.
Ik heb al verschillende recepten gemaakt uit dit boek, en het is wel voor de gevorderde bakliefhebber.
Het deeg van bijvoorbeeld focaccia en ciabatta zijn erg nat en dus moeilijk bewerkbaar, maar als je ze eenmaal onder de knie hebt koop je nooit meer kant en klaar.
De Pain aux raisins die op de voorkant staan zijn ook een uitdaging waar je wel 2 dagen voor moet uittrekken maar het resultaat is echt verrukkelijk.
2. Mijn Franse keuken - Rachel Khoo
Een mooi kookboek met alledaagse Franse recepten, je weet dat iedereen ze kan maken als je haar keuken in Parijs op haar tv programma hebt gezien.
Heerlijke klassiekers zoals Poisson meunière, soufflés en madeleines à la crème au citron. Traditionele recepten in een modern jasje.
3. Eten als Medicijn - Dale Pinnock
De medicinale eigenschappen van producten zijn we een beetje vergeten, in dit boek staan ze per ingredient omschreven.
Ik heb de laatste tijd veel artikelen over voeding gelezen en het is me duidelijk geworden hoe belangrijk voeding is voor je welzijn.
Waarom antibiotica slikken als je sommige problemen ook met voeding kan verhelpen.