Nieuws /
Top 3 Kookboeken 2014 volgens Mieke Schepens
Mieke Schepens geeft de voorkeur aan kookboeken zonder poespas in haar Top 3.
1. De warme winterkeuken van Caroline Hofberg
Gewoon eten zonder poespas. Bij de eerste keer doorbladeren ga je via de muffins en heerlijke choco's waardoor je naar kou gaat verlangen, naar sandwiches en soepen. Verderop heerlijke broodrecepten en warme dranken gevolgd door snacks. Daarna komen de aardappelgerechten en eenpansgerechten voorbij, vlees-, vis- en wildgerechten en lekkere taarten en sauzen om bij deze taarten te serveren. Deze heerlijke doorbladersessie sluit je af met cake's, koekjes, baklava en (chocolade)truffels.
2. Het Holland Maandkookboek van Annemieke Geerts-Chillé
Koken zonder poeha en met lokale ingrediënten. Zelfs de vis die ze eet wordt gevangen in de Noordzee. Alles lekker dichtbij. De inhoud is onderverdeeld in de maanden van het jaar voorzien van een verskalender en een tip. Weet wat je eet of Hoe doe je dat. Dit kookboek brengt ons weer wat dichterbij onze oorsprong.
3. Curry's van Atul Kochhar
De auteur neemt je als het ware mee op reis van Afrika tot India, van de Cariben tot Cambodja en van Singapore tot Engeland. Goede tips over het gebruik van specerijen en over het hoe en waarom van de gebruikte specerijenmengels die hij bedacht heeft.
www.graaggelezen.blogspot.nl