Meer dan 6,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terug

Nieuws /

Van Overzee: John Connolly, Brian Freeman en Anne Cleeland

door Jannelies Smit 3 reacties
Van Overzee spot en bespreekt Engelstalige fictie en non-fictie. In deze editie: Simon R. Green (The Dark Side of the Road), Wendy Tyson (Dying Brand), Brian Freeman (Season of Fear), Anne Cleeland (Murder in Hindsight) en John Connolly (A Song of Shadows).

The Dark Side of the Road van Simon R. Green ★★★★

Verschenen bij Severn House Publishers, 2015 | Recensie: Jannelies Smit

Wat je moet weten: Simon R. Green heeft een lange staat van dienst als sciencefiction- en horrorauteur. In THE DARK SIDE OF THE ROAD echter combineert hij deze twee genres met het ouderwetse whodunit-genre. 

Het verhaal: Ishmael Jones leeft aan 'de donkere kant'. Hij is een man met een verleden, maar toch zonder verleden. Hij werkt al 15 jaar voor iemand die 'de Kolonel' heet maar die hij nog nooit heeft gezien. Hij helpt deze Kolonel met het opsporen en uitschakelen van aliens. In dit verhaal wordt hij uitgenodigd om bij de Kolonel thuis, in een authentiek Schots kasteel, het kerstfeest te komen vieren.

Waarom je dit boek moet lezen, of niet: Dit boek is voor fijnproevers. Ishmael Jones doet onmiddellijk aan Jack Reacher denken. De opzet van het boek doet aan Agatha Christie denken. Daarnaast komen Dracula en Van Helsing langs, wordt in de gauwigheid nog even getipt aan bekende horrorauteurs en is het geheel overgoten met een flinke lading al of niet onderkoelde humor. Hoe vreemd het ook lijkt, dit is een heerlijk boek, ook voor mensen die normaliter niet zo veel interesse hebben in genoemde genres. Lees het zoals het is, en je zult beloond worden met een paar prettige uren.

Dying Brand van Wendy Tyson ★★★

Verschenen bij Henery Press, 2015 | Recensie: Jannelies Smit

Wat je moet weten: DYING BRAND is het derde deel met 'image consultant' Allison Campbell in de hoofdrol. Deze boeken zijn nog niet in Nederland uitgekomen. 

Het verhaal: Allison heeft een LAT-relatie met haar ex-man met wie ze spoedig weer in het huwelijk zal treden. Haar bedrijf in 'image consulting' loopt goed en een van haar beste vrienden krijgt een belangrijke prijs. Wat kan er dan nog verkeerd gaan? Wel, ten eerste wordt haar vroegere minnaar Scott dood gevonden in een achterbuurt van Philadelphia, en dan duikt haar aan lager wal geraakte zusje weer op, mét een dochtertje. Ook haar ouders maken het qua gezondheid niet best. Terwijl Allison haar best doet om haar bedrijf in de lucht te houden gaat ze ook, soms gesteund door haar vrienden en familie, op speurtocht naar de moordenaar(s) van haar ex-vriend. Ze zal wel moeten want iemand stuurt haar en haar verloofde nogal opvallende foto's van hen. Sommige van haar vrienden en familie vinden echter dat ze de zaak moet overlaten aan de politie. Gedurende de speurtocht krijgt Allison ook nog de zorg voor een klein meisje en een achtergelaten kat.

Waarom je dit boek moet lezen, of niet: DYING BRAND is een mooie woordspeling want het gaat allemaal om de reputatie van bepaalde bedrijven. Allison is een leuk karakter; jammer dat er soms ineens wel érg veel nieuwe namen opduiken. Het is lastig om te bepalen of je een bepaalde naam nu goed moet onthouden of niet. Uiteindelijk worden alle eindjes van het verhaal keurig aan elkaar geknoopt en blijkt het gewoon best een gedegen boek, ondanks alle afleiding in de vorm van familie-perikelen. En de kat... die speelt een mooie rol! 

Season of Fear van Brian Freeman ★★★★

Verschenen bij Quercus, 2014 | Recensie: Anne Terwisscha

Wat je moet weten: Brian Freeman is voornamelijk bekend geworden door zijn serie over Jonathan Stride. Na zijn stand alone thriller Brandmerk kreeg hij zoveel verzoeken om meer te doen met de rechercheur Cab Bolton die daarin voorkwam, dat hij besloot om een serie over hem te starten. SEASON OF FEAR is het eerste boek in die serie.

Het verhaal: Tien jaar geleden kwam Birch Fairmont, die kandidaat was voor de verkiezingen, om bij een moordaanslag. Na al die tijd besluit zijn vrouw Diane Fairmont om zich ook kandidaat te stellen voor de verkiezingen. Al gauw ontvangt ze een briefje waarin de moordenaar dreigt haar ook te grazen te nemen. De politiek adviseur van Diane besluit om Cab in te schakelen. Cab ontdekt dat er zich tien jaar geleden vreemde zaken hebben afgespeeld. Om het nog erger te maken: het schijnt dat Cab zonder het te weten daar ook deel van uitmaakte. Tegen de achtergrond van een storm die Florida teistert is het aan Cab om te onthullen wie de moordenaar is.

Waarom je dit boek moet lezen, of niet: De thrillers omtrent Jonathan Stride kenmerken zich door een geweldige plot, interessante personages en doeltreffende dialogen. Van die drie kenmerken blinkt voornamelijk de geweldige plot uit in SEASON OF FEAR. Het is niet voor niks dat Freeman na de climax nog dertig pagina’s nodig heeft om het boek af te ronden, want zoals wel vaker bij hem het geval is, blijkt er nog veel verborgen te zijn. De personages en hun dialogen vertonen nog wel enkele Freemantrekjes, maar zijn toch minder uitgesproken dan in zijn vorige boeken. Cab Bolton lijkt een goede serie te worden, maar is nog niet van hetzelfde niveau als Jonathan Stride.

Murder in Hindsight van Anne Cleeland ★★★

Verschenen bij Kensington Books, 2015 | Recensie: Jannelies Smit

Wat je moet weten: Anne Cleeland woont in Californië. Ze schrijft historische fictie en thrillers.

Het verhaal: Kathleen Doyle werkt bij Scotland Yard en is tot haar grote verbazing onlangs getrouwd met Michael, lord Acton. Het is een turbulente maar standvastige relatie. Als Kathleen echter ontdekt dat er een seriemoordenaar rondloopt die wraak neemt op criminelen die onterecht zijn vrijgesproken, komt hun werkrelatie én hun persoonlijke relatie onder druk te staan.

Waarom je dit boek moet lezen, of niet: Als Thomas Lynley nu eens met Barbara Havers trouwde, zou je net zo'n relatie krijgen. Ann Cleeland heeft dat goed getroffen en het speurwerk in dit ingewikkelde verhaal is ook prima in orde. De plot zit goed in elkaar maar je moet als lezer wel heel erg opletten omdat de schrijfstijl soms vrij rommelig kan overkomen.

A Song of Shadows van John Connolly ★★★★★

Verschenen bij Hodder & Stoughton, 2015 | Recensie: Anne Terwisscha

Wat je moet weten: A SONG OF SHADOWS is het dertiende boek van John Connolly over privédetective Charlie Parker. Zijn laatste titels zijn niet meer in vertaling verschenen.

Het verhaal: Charlie Parker heeft de avonturen in het vorige boek ternauwernood overleefd en is nu aan het herstellen in Boreas, een kustplaatsje in Maine waar van oorsprong veel Duitsers wonen. Veel kans om het rustig aan te doen krijgt hij niet. Een lijk spoelt aan op het strand en alles wijst erop dat het moord betreft. Ruth Winter, de tijdelijke buurvrouw van Parker, lijkt er meer van te weten, maar ze wil niets zeggen. Haar zwijgen krijgt verschrikkelijke gevolgen.

Waarom je dit boek moet lezen, of niet: A SONG OF SHADOWS handelt over oude nazi’s uit de Tweede Wereldoorlog die destijds hun straf hebben ontlopen maar op wie nog steeds jacht wordt gemaakt. De fans krijgen met dit boek precies wat ze van Charlie Parker verwachten: een duister avontuur vol met oude bekenden en bovennatuurlijke elementen. Connolly is nog een stap verder gegaan door de dochter van Parker een prominente rol te geven. Ze blijkt veel van haar vader geërfd te hebben, maar of Charlie daar blij mee is? Het doet in ieder geval al uitkijken naar het volgende boek. Of liever gezegd naar de volgende vijf boeken.



Over de auteur

Jannelies Smit

31 volgers
30 boeken
23 favoriet


Reacties op: Van Overzee: John Connolly, Brian Freeman en Anne Cleeland

 

Over

Brian Freeman

Brian Freeman

Brian Freeman (1963) werd geboren in Chicago, groeide op in San Mateo, Californi...

John Connolly

John Connolly

John Connolly (1968) is in Dublin geboren en heeft Engels en journalistiek gestu...