Nieuws /
Vijf favorieten van meneer Wateetons
Meneer Wateetons schrijft over eten in zijn blog wateetons.com en geeft workshops worstmaken en over rook.
Gerecht
Zuurkool (met rookworst natuurlijk). Als klein meneertje at ik al liever een restantje koude zuurkool van de avond ervoor, dan een boterham met hagelslag. Het mooie is dat je het helemaal zelf kunt maken, aardappels uit je tuintje, zuurkool kun je vrij eenvoudig zelf fermenteren van witte kool en ook die worst maak je, en rook je, natuurlijk zelf.
Kookboek
Harold McGee - Over Eten en Koken. Ik hou eigenlijk niet echt van koken, kan het ook niet geweldig en de opmaak van mijn borden is verschrikkelijk. Ik vind het vooral leuk om uit te vinden hoe producten, gerechten en technieken in elkaar steken. Er is daarom geen boek dat vaker opgeslagen ligt op de keukentafel dan dit standaardwerk van Harold McGee
Ingrediënt
Ik gebruik meer venkelzaad dan mevrouw Wateetons kan hebben.
Keuken
Ik ben een alleseter. Maar alle Zuid-Europese keukens zijn geliefd in huize Wateetons. Alles is daar op een vanzelfsprekende manier lekker.
Kookgereedschap
Mijn vacumeerapparaat, €25 van marktplaats, is mijn allerfavorietste gereedschap. Alles wat je vacumeert ziet er professioneel en gelikt uit. Bovendien houdt het alles mooi vers en kun je er goed mee invriezen, pekelen en sous vide koken. En een gevacumeerd cadeautje geeft net even leuker dan iets in een papiertje van de Hema.
Blog: wateetons.com