Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Suzanna Esther

Analogie

Ik sta op een mooie stabiele positie in de Hebban Rank. Hebban is een boeken en schrijvers platvorm, die auteurs, uitgeverijen en het plezier van lezen en schrijven een podium biedt.
Sinds mijn boek is gelanceerd - dat ging min of meer in gepaste Corona stilte - heeft het verhaal op meerdere lijsten gestaan. Op de lijst van snelle stijgers, op de Hebban tiplijst, op de lijst van aanraders van de Hebban Crew.
Toch blijven de meningen over het verhaal verdeeld. Men vindt het verhaal fantastisch of men vindt het helemaal niks.

Wie de Stem heeft gelezen en mij als persoon op FB heeft gevolgd, weet dat mijn verhalen vaak een analogie zijn van de werkelijkheid. In mijn deels fictie, deels realistische verhalen zit meestal actualiteit, tendensen, politiek, psychologie, onrecht en eigenlijk alles wat mij en veel anderen bezighoudt.
Eén van de voor mij fijnste recensies, omdat het de bedoelde reactie op mijn inspanningen weergeeft, is de volgende:

Wat een fijn boek weer. Ik heb het lezen alleen onderbroken, omdat ik echt moest gaan slapen. Een prachtige analogie op het tijdsbeeld met de tweedeling in de samenleving, ziekteverspreidingsmaatregelen, net als nu met corona eigenlijk. Verder heel spannend, goed geschreven. Het open eind schreeuwt om een vervolg!

In de zin: Een prachtige analogie op het tijdsbeeld met de tweedeling in de samenleving, ziekteverspreidingsmaatregelen, net als nu met corona eigenlijk, had van mij de connectie met ‘Corona’ geschrapt mogen worden. Mijn boek heeft helemaal niks met Corona te maken.
Mijn boek gaat over een fictieve wereld, waarin tendensen, menselijke drijfveren, overlevingsstrategieën een rol spelen. Deze strategieën zijn al sinds de mensheid bestaat van kracht, en zullen tot de mensheid ten onder gaat, bestaan. Deel II wordt nog een graadje erger. Het zal verhalen over de tweedeling binnen de maatschappij, verschillende drijfveren, ‘zogenaamde overbodige bevolkingsgroepen’, onrecht, politieke spelletjes, drogredenen. Maar ook liefde, connectie, een nieuwe samenleving en hoop.

Oftewel, een eigentijds horror sprookje dat verbazingwekkend veel weg heeft van onze huidige maatschappij en onze toekomst. Een soort Alice in Wonderland 2.0. 

Lees verder op mijn site

Reacties op: Analogie