Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    FrankaWijers Boekverkoper

Blogpost: FrankaWijers

De leukste kinderboeken voor mee op vakantie (voor 10 jaar en ouder)

Prachtig boek over een zeer bijzonder meisje en de niet-zo-denkbeeldige vriend van haar beste vriend
Luna van Pieter Koolwijk
Luna
is het vervolg op Gozert waarin we Ties ontmoeten en zijn denkbeeldige vriend Gozert. Hoewel, wanneer blijkt dat Ties Gozert kan zien, maar Luna Gozert ook kan horen, ontdekken ze dat Gozert toch niet zo denkbeeldig is. Luna's ouders snappen of geloven echter niet dat Luna met doden kan praten, en haar vader vindt haar eigenlijk gewoon knettergek. Het is volgens hem dan ook geen goed idee dat Luna thuiswoont, ze is veel beter af in Huize Hopeloos (al noemen ze het zelf Huize Hoopvol). Ze haat het daar, gelukkig mag ze nu elk weekend logeren bij Ties en zijn ouders. Tot Luna's moeder besluit om met haar op het vakantiepark van de familie te verblijven, om weer een band met elkaar op te bouwen. Luna ziet dat haar moeder het goed bedoelt, maar toch is het voor beiden lastig echt tot elkaar te komen. Gelukkig besluit Gozert bij Luna te blijven om haar gezelschap te houden, en maakt Luna al snel vrienden op de camping. Maar wat als die ontdekken dat Luna stemmen hoort? Luna is ontroerend, hilarisch grappig, fantastisch geschreven, niet weg te leggen, spannend, leuk, avontuurlijk en geweldig op zo'n beetje elk mogelijke manier. Gewoon lezen!

Een fantastisch magisch avontuur, met een prins, twee prinsessen en een taartetende zeeslang
Het eiland van verloren woorden van Heather Fawcett 

De koningin van Florean is vergiftigd, het rijk is overgenomen door haar voormalige raadsman Xavier. Haar zoon Julian en zijn zussen Noa en Mijt vluchten, en proberen vanaf een varend eiland (inclusief gemene, taart-verslindende zeeslang) hun rijk terug te veroveren. Hiervoor gaan ze op zoek naar een oude magische taal, waarvan niemand weet of hij eigenlijk nog bestaat. Tegelijkertijd maakt Noa zich zorgen om wat het met haar machtslustige, maar niet erg snuggere, broer zal doen om nog een nieuwe magische taal te beheersen. Zal hij er misbruik van maken, en kan zij hem zonder magische krachten, maar met een uitermate goede werkend paar hersenen, op het rechte pad houden?
Wat een heerlijk avontuurlijk boek is dit! Niet weg te leggen zo spannend, maar ook zeker met een gezonde dosis humor geschreven. Origneel en fantasierijk, heerlijk! Vanaf 10 jaar te lezen maar ook zeker nog leuk voor kinderen van 13. 

Bizar maar spectaculair avontuur over kinderen die net iets specialer zijn dan goed voor ze is (tot ze de macht overnemen)
Het meisje dat kon vliegen van Victoria Forester

Piper is een heel normaal meisje, twee armen en twee benen, twee ouders en een goed leventje samen met hen op de boerderij. Totdat Piper erachter komt dat ze kan vliegen! Haar ouders houden van Piper, maar zijn niet enorm gecharmeerd van haar nieuwe talenten. Echte 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg' typetjes, die ook bang zijn wat de rest van het dorp en van zal zeggen als Piper voorbij komt vliegen. Uiteindelijk belandt Piper op een speciale school voor kinderen met bijzondere gaves. Ze begint heel enthousiast, en hoopt natuurlijk op vliegtraining, maar al snel blijkt dat de school helemaal niet van plan is om de kinderen te helpen hun krachten te ontwikkelen en beheersen, in tegendeel zelfs.... Een avontuur vol humor, kinderen (en dieren) met bizarre krachten, en natuurlijk heel veel actie. Wat een fijn boek is dit!


 




Reacties op: De leukste kinderboeken voor mee op vakantie (voor 10 jaar en ouder)